ILIJAŠKULTURA

Održan “Koncert za mir” u povodu Dana SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom

Večeras, 9. maja na Trgu “Alija Izetbegović” održan je Koncert za mir povodom obilježavanja Dana škole Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović’’ Ilijaš, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

Koncert je počeo numerom “Da rata ne bude” u izvedbi najmlađih učesnika večerašnjeg događaja, jer očuvanje mira je zaista važno, naročito u današnjim vremenima.

Na samom početku događaja, direktor SŠC “Nedžad Ibrišimović” gospodin Amir Džafo kazao je kako je važno obilježavanje ovih datuma, te kako je ovo događaj zabavnog karaktera, ali i događaj koji će poslati jasnu poruku koje je naše opredjeljenje, te čemu to sremimo.

“Globalna situacija u svijetu nalaže da svako učini ono što je u njegovim mogućnostima. U borbi za mir, mi koji proizvodimo historiju u ogromnim količinama na ovim postorima znamo kolika je cijena mira i pokušavamo mlađim generacijama da to stavimo doznanja. SŠC “Nedžad Ibrišimović” danas ima svoj dan, Evropa ima svoj dan, pobjeda nad fašizmom ima svoj dan. Mi smo odlučili da to ukomponujemo u jednu zajedničku proslavu i da napravimo jedan društveni događaj za sve građane našeg grada, pa i šire. Mi smo danas svi na istom zadatku – da se ne takmičimo, da nismo jedni protiv drugih nego da smo zajedno i da zabavimo sve prisutne”, kazao je direktor Džafo.

U programu, pored Srednjoškolskog centra ‘’Nedžad Ibrišimović’’ Ilijaš, učestvovali su i Vrtić Ilijaš, Perzijsko-bosanski koledž, Gimnazija ‘’Muhsin Rizvić’’ Breza, O.Š. ‘’Stari Ilijaš’’, Osnovna muzička i baletska škola ‘’Novo Sarajevo’’ – P.O. Ilijaš.

Specijalni gosti koncerta bili su band “Jutro” iz Breze koji su publiku zabavili jednim kraćim rock koncertom, te Sarajevo Drum Orchestra koji je davao ritam za vrijeme koncerta.

Predsjednica Omladinske organizacije “Carpe Diem – Iskoristi dan” Elma Glamoč poručila je kako je važno da se ovakvi i slični događaji organizuju.

“Zaista mi je drago da smo podrška jednom ovakvom koncertu koji ima višestruku ulogu za naše društvo. Drago mi je što se saradnja sa SŠC “Nedžad Ibrišimović” i Općinom Ilijaš nastavlja. Danas će učešće uzeti različiti grupe od najmlađih, pa do srednjoškolaca i to je zaista nešto posebno”, poručila je predsjednica Glamoč.

Koncert je organizovan uz finansijsku pomoć Općine Ilijaš i administrativnu podršku Omladinske organizacije “Carpe Diem – Iskoristi dan”.

 

Povezane objave

Back to top button