ILIJAŠVIJESTI

Počeo Memorijalni Atletski miting Srebrenica 1995. na Gradskom stadionu u Ilijašu

U okviru manifestacije „Ilijaški dani 2018“ danas je počeo Memorijalni Atletski miting Srebrenica 1995. na Gradskom stadionu u Ilijašu u organizaciji Atletskog kluba „Ilijaš“. Atletski miting Srebrenica 1995. je miting koji se održava svake godine u mjesecu julu u periodu “Ilijaških dana”. Miting ima za cilj da popularizira atletiku u gradu Ilijašu, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevojčica u atletski sport.

Profesor sporta i trener Atletskog kluba „Ilijaš“ Mirza Bektić naglasio je kako ovim Memorijalnim Atletskim mitingom želi dati svoj dobrinos godišnjici koja će se obilježiti za nekoliko dana u Srebrenici.

„Ovo je već postao tradicionalni Atletski miting koji se održava svake godinu u mjesecu julu za vrijeme „Ilijaških dana“. Nastojalni smo da ove godine bude Memorijalni Atletski miting povodom obilježavanja dvadeset i treće godišnjice genocida u Srebrenici i na taj način želimo dati neki svoj doprinos godišnjici. Okupljamo učenike osnovnih škola sa područja općine Ilijaš i Vogošča, danas će se takmičiti negdje oko 100 takmičara. S obzirom da nam je povoljno vrijeme mi očekujemo i dobre rezultate. Već nekoliko puta naš sponzor je bila BH Pošta i ovim putem želim da im se zahvalim“, rekao je Bektić profesor sporta i trener kluba.

Glavni sponzor i pokrovitelj mitinga je BH Pošta 2018.

Povezane objave

Back to top button