Održan predizborni skup SBB-Fahrudin Radončić u Ilijašu

sbb1U organizaciji Općinskog odbora Saveza za bolju budućnost -SBB Ilijaš sinoć je u prepunoj kino sali Ilijaš održan centralni predizborni skup ove stranke na kojoj su predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti za Opće izbore 2014.
Prisutne je prvi pozdravio predsjednik OO SBB Ilijaš Adem Efendić, kandidat za Skupštinu Kantona Sarajevo kazavši da ni Ilijaš nije izuzet od turbulentnih dešavanja i da stanje mora promijeniti pozvavši prisutne da izađu na izbore i glasaju za SBB i bolju budućnost.
Drugi SBB-ov kandidat za Skupštinu KS Sead Šehić kazao je da vlast nije ispunila predizborna obećanja od prije četiri godine i da je 12. oktobar rat protiv nesposobnih političara, vlasti, korupcije i poniženja naroda.
– Posebno se obraćam socijalnim kategorijama i pitam ih da li žive bolje?Znaju li penzioneri da su njihove penzije manje od toplih obroka političara? Jesu li vaši najmiliji ginuli za pet porodica u ovoj državi? Ovih dana poručuju da će otvoriti 100 000 radnih mjesta, a u Ilijašu je prije pet dana otpušteno 150 radnika. Oni ne znaju da sačuvaju ni ovo što imaju, poručio je Šehić.
Profesor Nijaz Mašić, kandidat za Federalni parlament kazao je da je SBB objavio rat nepodnošljivom stanju u zemlji,pravnom nasilju, bijedi i korupciji.
Nosilac liste za Skupštinu Kantona Sarajevo Ismir Jusko Švabo također se obratio prisutnima, kao i nosilac državne liste Fehim Škaljić koji su istakli da se vlast pokazala neuspješnom i jalovom i da je vrijeme za promjene.
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić i kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH istakao je da ta stranka ima najjače kandidatske liste.
– Nisam htio da formiram nelegalni krizni štab i tučem osiromašeni narod ali ću sigurno nakon 12. oktobra formirati krizni štab za brzi ekonomski oporavak BiH, masovne javne radove, zapošljavanje, izgradnju, stvaranje društva jednake šanse, te borbu protiv korupcije i ohrabrivanje pravne države da napokon počne procesuiranje državne mafije, kazao je, između ostalog, Radončić.

Kandidati SBB-a istakli su da neko mora početi da podiže privredu, brine se o uništenim kompanijama…

Nova vlast mora vratiti povjerenje međunarodne zajednice, istaknuto je na skupu.

Prethodni članakDanas počinje Izborni program Radio Ilijaša
Naredni članakPredizborno vrijeme sve vrelije