Učenici i nastavnici područnog odjeljenja Osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo  područno odjeljenje Ilijaš  u kino sali  su  održali  koncert povodom završetka još jedne uspješne školske godine. S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju koncert je bio zatvorenog tipa i uglavnom su bili prisutni samo roditelji učenika. 

Predstavili su se najuspješniji  đaci škole, a svaka izvedba nagrađena je velikim aplauzom. Učenici su svirali na klaviru, gitari, harmonici, a predstavio se i Školski hor .

Nastupili su : Una Masnopita, Nedim Halilović, Sajra Kosovac, Fatima Velić, Kenin Subašić, Adin Đogić, Adna Udovčić, Amna Hadzić, Ajdin Gljiva, Nedžla Duraković, Midha Tatar, Sara Hadžić, Šejma Semić, Bakir Abdukić, Hamza Udovčić, Emrah Jakubović, Kanita Šehić, Anel Kadrić i  Husejn Bajraktarević.

Kako je kazao  nastavnik Enes Fazlić večeras su se predstavili najbolji učenici.

Naši posjetitelji su večeras imali priliku čuti učenike koji su učestovali na mnogobrojnim federalnim i internacionalnim takmičenjima. Mnogo je učenika koji su imali takmičenja u ovoj godini, izdvajam sa odsjeka Klavir našu Nedžlu Duraković  zatim tu su Hamza Udovčić,   Ajdin Gljiva, Kenin Subašić i Husejn Bajraktarević  sa odsjeka Harmonika“ kazao je Fazlić za Radio Ilijaš.

Učenik VI razreda OMŠ Husejn Bajraktarević kaže da je u toku školovanja učestvovao na 17 takmičenja, od čega 16 je bilo internacionalnih. Namjerava se usavršavati na polju muzike. Poslije osnovne muzičke škole će upisati srednju muzičku a potom Muzičku akademiju.

Iz godine u godinu pojačan je interes ilijaške djece za upis u Muzičku školu,   a vježbanjem napreduju u stjecanju muzičkih vještina, usavršavaju tehniku sviranja i pismenost te osvajaju brojne nagrade na takmičenjima.

Nastavnici su veoma zadovoljni  uspjehom učenika, njihovim zalaganjem te ističu da su vrlo vrijedni. Mnogi od njih nastavljaju dalje visoko školsko obrazovanje, ali i oplemenjuju svoju dušu muzikom za cijeli život.

Završen je prvi upisni rok za ovu godinu od prvog do šestog razreda.  U toku školske godine održava se zimski-novogodišnji koncert, proljetni koncert, te završni koncert na kojem najčešće učestvuju i nastavnici.

Share.

Comments are closed.