Održana 19. međunarodna geografska olimpijada:Amer Hadžić iz SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš predstavio BiH u Indoneziji

Ekipa Bosne i Hercegovine koju su predstavljali Amer Hadžić iz SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš, Imran Tabaković iz Prve bošnjačke gimnazije, Katarina Matijašević i Svjetlana Prodanović iz SŠC “Milorad Vlačić” Vlasenica te tim lideri Sead Srna i Dragan Ilić učestvovala je na 19. međunarodnoj geografskoj olimpijadi, koja se održavala od 8. do 14. 8. 2023. godine u Bantungu, u Indoneziji.

Na IGEO-u se takmičilo 177 učenika iz 45 država svijeta. Olimpijada se sastojala iz tri dijela: pisanog testa, terenskog rada u prašumskom dijelu Taman Hutan Raya i multimedijalnog testa. Također, učesnici su putem poster prezentacija predstavili temu Creative culture for inclusive urban community. Tim iz Bosne i Hercegovine je dostojanstveno predstavio svoju domovinu i ostvario historijske rezultate.

Pored takmičarskog dijela, učenici su imali priliku da se upoznaju sa kulturom i znamenitostima Indonezije. Posjetili su poznatu ulicu Bandunga, Jalan Braga, vulkan Tangkuban Perahu, palatu Gedung Sate, Muzej geologije i Muzej Konferencije Azija-Afrika i uživali u tradicionalnoj večeri indonežanske muzike.

(SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš)

Prethodni članakSvjetski dan srca: Koristi srce, upoznaj srce
Naredni članakZavršeno postavljanje univerzalne podloge na sportskom igralištu kod SŠC “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš