ILIJAŠ

Održana druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Ilijaš povodom Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine održana je druga vanredna sjednica Općinskog vijeća Ilijaš.

Razlog sazivanja vanredne sjednice obrazložila je sekretarka Općinskog vijeća Ilijaš Ilda Kahriman: “Dana 15. aprila 2022. godine Stručna služba Općinskog vijeća i općinskog načelnika Općine Ilijaš zaprimila je akt Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine u kojem ističu da je potrebno da Općinsko vijeće Ilijaš provede postupak imenovanja dva člana Općinske izborne komisije Ilijaš, u skladu sa Uputstvom o utvrđivanju kvalifikacija, broju, imenovanju, obuci i razrješenju članova izborne komisije osnovne izborne jedinice u Bosni i Hercegovini, najkasnije do 30. aprila 2022. godine. Zbog blagovremenog izvršavanja obaveza iz člana 2.13 Izbornog zakona BiH općinske/gradske izborne komisije moraju biti popunjene do donošenja odluke CIK-a BiH o raspisivanju Općih izbora 2022. godine”, kazala je Kahriman.

Na dnevnom redu našla se jedna tačka i to Prijedlog Odluke o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje dva člana Općinske izborne komisije Ilijaš. Vijećnici su sa 15 glasova za i tri suzdržana usvojili Odluku o raspisivanju javnog oglasa za imenovanje dva člana Općinske izborne komisije Ilijaš.

Ovaj javni oglas će se objaviti u dnevnom listu Oslobođenje, na oglasnoj ploči Općine Ilijaš i na web stranici Općine Ilijaš.

Rok za podnošenje prijava je osam dana od dana objavljivanja u dnevnom listu Oslobođenje. Nepotpune i neblagovremene prijave neće se razmatrati. Za sve dodatne informacije zainteresovani kandidati se mogu obratiti sekretarki Općinskog vijeća Ilijaš na broj telefona +387 33 58 06 98.

Povezane objave

Back to top button