Održana Izvještajna Skupština NK Ilijaš

U Biznis centru Ilijaš održana je redovna godišnja Izvještajna Skupština NK Ilijaš.  Sva udruženja i sportski klubovi koji se finasiraju iz Budžeta Općine Ilijaš dužni su do kraja maja održati izvještajne skupštine, podnijeti izvještaj o radu i finansijskom poslovanju i  usvojiti  plan rada.

Prema riječima predsjednika Skupštine NK Ilijaš Senada Čustovića protekla godina bila je uspješna za ilijaški nogometni klub, ostvaren je cilj opstanka u Drugoj ligi Centar , puno se uložilo u omladinske selekcije koje su također zabilježile izvanredne rezultate, kao i poboljšanje infrastrukture i uslova na Gradskom stadionu Ilijaš, a ti projekti bit će i dalje prioritet.

-Najvažnija je izgradnja modernog savremeno opremljenog Gradskog stadiona. Ova sezona je završena, zadovoljni smo i cilj nam je da osiguramo opstanak seniorske ekipe u Drugoj ligi FBiH. Naši omladinci su velika nada, omladinski pogon je zaista jak, prošle godine osvojili su turnir u Švicarskoj na kojem su nastupili i ove godine, zatim organiziran je povodom Dana Općine Ilijaš Međunarodni turnir u saradnji sa prijateljima iz Hrvatske i mislim da treba nastaviti tim tempom, kazao je Čustović.

U subotu odigravanjem 30. Kola nbit će završena ova sezona Druge lige Centar, a NK Ilijaš dočekuje ekipu FK  Famos. Našim nogometašima želimo pobjedu u posljednjem kolu na Gradskom stadionu Ilijaš, a Upravi i trenerima svih selekcija u NK Ilijaš što više uspjeha u budućem radu.

Na sjednici su usvojene sve tačke, a na kraju se prisutnima obratila i puno uspjeha u daljem radu poželjela Sanja Zagorac-Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica.

Prethodni članakVečeras muslimani obilježavaju Lejletul-Bedr, jednu od najznačajnijih noći
Naredni članakOdržana Izvještajno-izborna Skupština Udruženja porodica nestalih općine Ilijaš