BIHILIJAŠVIJESTI

Održana javna tribina o Prijedlogu izmjena i dopuna RP “Banovac”

Nakon što je na martovskoj sjednici Općinskog vijeća Ilijaš povučen Prijedlog Odluke o pristupanju izradi izmjena i dopuna Regulacionog plana “Banovac”, u velikoj sali Općine Ilijaš danas je održana javna tribina na temu izrade Izmjena i dopuna Regulacionog plana “Banovac” – lokalitet mješovitog stanovanja ispod saobraćajnice kroz Novo Naselje.

Prisutni su bili načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić, predsjedavajuća Općinskog vijeća Alma Mešić, zamjenik predsjedavajuće Općinskog vijeća Akif Bešlija, vijećnici Muhamed Handžić i Adnan Abadžija, pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović, šefica Odsjeka za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Mersa Zeković i građani u čijem je vlasništvu zemljište koje je obuhvaćeno izmjenama i dopunama.

Na sastanku je prezentovana opravdanost izmjene RP “Banovac”. Kroz izlaganje su prisutni upoznati da svoje potrebe za planiranjem prostora mogu i trebaju iznijeti kako bi se iste mogle razmotriti i ugraditi u plansko rješenje, te da je to jedini zakonit način da se potrebe lokalnog stanovništva i Općine realizuju.

Nakon iscrpne rasprave donesen je zaključak o promjeni smjernica u planiranju prostora, koje će biti dostavljene na saglasnost građanima.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button