Likovna radionica za najmlađe sa akademskom slikaricom Safijom Beširević održana je danas  sa početkom u 10:00 sati na Trgu Alija Izetbegović u Ilijašu u sklopu ovogodišnjeg programa Manifestacije „Ilijaški dani“. Slikarica Safa je uputila čestitku u povodu 20. jubilarne  manifestacije kulture, zabave i sporta “Ilijaški dani” 2021.

„Ove godine su to pravi umjetnički, sportski i kulturni doživljaji u našem gradu. Posebno mi je lijep ovaj događaj, radionica za djecu. Oko 30 aktivnih čitalaca Gradske biblioteke Ilijaš je uzelo učešće, ali i djeca koja su bila informisana o ovom događaju. Uglavnom, nismo nijedno dijete vratili i uskratili učešće. Ovim aktivnostima želimo kod djece razvijati ljubav prema čitanju, slikanju, da budu inventivni, da busu svoji u umjetničkom doživljaju. Oni su posebni. Došli su i donijeli posebnu radost. Druže se i smiju. Ovo je jedna od najljepših radionica do sada. Socijalizacija je čudo. Mi smo po prirodi društvena bića, ne možemo jedni bez drugih. Moramo biti dobri i da uvijek budemo dijete. Veliki slikar Pablo Picaso je govorio da je pet godina na akademiji učio da crta realno, a čitav život da crta kao dijete. Moja poruka za danas bi bila: „Kad porastem biću dijete“. Naša bibliotekarka Jasmina Masnopita je danas sa nama i radimo zajedno. Ovo je jedna u nizu mnogobrojnih  radionica. Nadam se da ćemo češće imati ove radionice“, kazala je slikarica Safija.

Po završetku radionice, za mališane su obezbjeđene diplome i osvježenje.  Na radost roditelja i najmlađih u  našem gradu će danas biti još jedna zabava, koncert i predstava za djecu Mravko Travko na Trgu Alija Izetbegović sa početkom u 18:00 sati.

Dobrodošli, mala raja!

Share.

Comments are closed.