Održana Osnivačka skupština Udruženja boraca 126.brigade Ilijaš

skupštinaOsnivačka skupština Udruženja boraca 126.brigade Ilijaš je održana u kino sali KSC-a Ilijaš, kojoj je prisustvovalo 127 delegata. Prije skupštine je položeno cvijeće na Centralnom spomen obilježju .fišo
Svojim prisustvom ovaj događaj su uveličali: general Nehru Ganić , ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo, pomoćnik ministra Osman Smajlović, komandant Manevarske jedinice Ferid Provalić -Frka, predsjednik ratnog predsjedništva Općine Breza Salko Opaćin i Vejsil Šehić , pred.ratnog predsjedništva Općine Ilijaš, te načelnik ratnog sekretarijata odbrane Ilijaš Amir Alispahić.

Na samom početku se obratio prvi komandant 126. brigade Ilijaš sku durakEnes Durak, koji se zahvalio svim prisutnim na podršci i ukratko obrazložio cilj formiranja ovog udruženja.

-Mi smatramo da postojeća boračka udruženja rade dobro, međutim, isto tako smatramo da se može i bolje i više. Mi ćemo pokušati da borački status dignemo na viši nivo i da vratimo dostojanstvo boraca u neke druge okvire koji oni zaslužuju. Pokušat ćemo na prvom mjestu da vratimo dignititet i status boraca na našem lokalnom nivou, a smatramo da ćemo na taj način pokušati i razdrmati i druge nivoe na kojima se donose odluke vezane za boračku populaciju-kazao je Durak.

skupština1
Prva tačka dnevnog reda bila je Izbor radnih tijela u okviru koje je izabrano tročlano predsjedništvo koje je rukovodilo skupštinom u sastavu: Bego Durić, Stanko Ivanić i Sakib Pušina, a zapisničar je Nađa Đuderija. Nakon toga Bego Durić je ukratko obrazložio ciljeve i djelatnosti udruženja.
Sakib Pušina je obrazložio da je prema odredbama Stauta predviđeno da podružnice kao niži oblici organizovanja održe sastanke sa članovima koji su do tada potpisali pristupnice i predložili delegate za skupštinu.
Za predsjednika Skupštine udruženja izabran je Sakib Pušina, zamjenika predsjednika izabran je Stanko Ivanić i za sekretara udruženja izabrana je Nađa Đuderija.
Za predsjednika Upravnog odbora izabran je Enes Durak, zamjenik predsjednika Mehmed Mešetović, za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Mirsad Osmanović .
Poslije toga Stanko Ivanić je informisao prisutne o daljnjim aktivnostima koje se tiču udruženja.
Prisutnima se obratio ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo , koji je pozdravio sve prisutne , čestitao izabranom rukovodstvu i kazao da je ovo “godina vraćanja dostojanstva borcima”.
Poslije skupštine organizirano je druženje i koktel za sve prisutne .

 

Prethodni članakTradicija i kvalitet u savremenim benzinskim pumpama “HASANAL”
Naredni članakSvečano otvoren RTG kabinet u Domu zdravlja Ilijaš