Održana osnivačka skupština Udruženja “Vatrogasno društvo Srednje“ Ilijaš

U Velikoj sali Općine Ilijaš, 23. maja 2022. godine održana je osnivačka skupština Udruženja “Vatrogasno društvo Srednje“ Ilijaš, kojoj je prisustvovao i Općinski načelnik Akif Fazlić.

U svom obraćanju, Općinski načelnik Akif Fazlić izrazio je zadovoljstvo zbog formiranja ovog Udruženja, ali i njegovog značaja za stanovnike gornjeg kraja općine Ilijaš. „Ideja oko formiranja Vatrogasnog društva Srednje javila se ranije, ali zbog pandemije korona virusa mnoge aktivnosti su usporene. Ipak, sada kada su se stvorili svi potrebni uslovi, zadovoljstvo mi je da danas prisustvujemo osnivačkoj skupštini. O potrebama formiranja i rada ovog Udruženja ne treba mnogo govoriti, jer se radi o terenu koji pokriva preko 200 km², a koje je karakteristično po velikom procentu šuma i razuđenosti naselja. Zato nam je jako važno da imamo jedno ovakvo udruženje na području Srednjeg, koje je info tačka za sve aktivnosti u ovom dijelu općine Ilijaš. Nakon zvaničnog formiranja Udruženja krenut ćemo u proces planiranja, obezbjeđivanja prostora kao  i opreme za rad”, rekao je načelnik Fazlić.
Za predsjednika Skupštine izabran je Emir Ramić, dok je za predsjednika Upravnog odbora izabran Fermiz Smajlović.
Izvor: Općina Ilijaš
Prethodni članakOtvoreni javni pozivi za projekte kulture i sporta u vrijednosti 4,8 miliona KM
Naredni članakDvadeset tri lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine uspostavile Platformu za razmjenu o lokalnoj upravi