Održana promocija knjige „Ljubav na prvi pogled“ Admira Džanke u Brezi

U prohladnoj novembarskoj noći, u Općoj biblioteci „Muhamed Kantardžić“ u Brezi, sinoć je (četvrtak, 11.11.2021. godine), sa početkom u 18:30, održana promocija knjige „Ljubav na prvi pogled“ Admira Džanke.

Promocija knjige „Ljubav na prvi pogled“ izazvala je ogromno interesovanje istinskih ljubitelja pisane riječi, pa je predivni prostor Biblioteke bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Kada više nije bilo mjesta za stolice, istinski ljubitelji knjige su stajali, a onda više nije bilo mjesta ni za stajanje.

-Ovu veličanstvenu noć, emocijama okrunjenu, učinile su posebnim i sam način promocije, i predivni ambijent, i fantastični performansi, a posebnosami ljubitelji knjige, te promocija više ličiše na kakav napet, emocijama obojen, dramski komad nego na klasičnu promociju.

O knjizi „Ljubav na prvi pogled“ govoriše promotori Amela Jalmanović-Muhić i Mirza Herco, a program, svojim izvedbama, obogatiše i Amar Ferhatović, Emina Kamenjaš, Nur-Esma Gazdić i Đani Kovačević, čija svaka riječ, otkinuta sa usana, pogađaše direktno u srce, šireći pozitivnu energiju i ljubav, ljubav, samo ljubav.

Jezikom posve razumljivim, poruka jasnih, „Ljubav na prvi pogled“ je priča o ljubavi u vremenu ludila, o ludilu u ljudima, o ludim ljudima u vremenu, o dobroti, o ljepoti, o bivanju i o umiranju, a svaki red novi, uistinu, bez daha ostavlja, te na lica prisutnih ili osmijehe, ili suze mami.

Knjiga „Ljubav na prvi pogled“ krenula je na svoje putovanje, kako i sam autor Admir Džanko kaže: „Knjiga ‘Ljubav na prvi pogled’ kanula je, nakon šest godina, iz moga pera, krenula je na svoj put, otisnula se u život, a siguran sam da će ovaj eliksir ljubavi pronaći svoje mjesto, kako na rafama tako i u srcima istinskih ljubitelja pisane riječi, kao svakodnevna ‘terapija’ za ljepši i bolji život. Uživajte u svakome trenu, jer život je, uistinu, lijep ako volimo i ako ga znamo živjeti, te neka svima ‘Ljubav na prvi pogled’ bude ljubav na prvo čitanje.“

Neka nam „Ljubav na prvi pogled“ bude ljubav na prvo čitanje, kojoj ćemo se vraćati, iznova i iznova.

 

Aldina Džanko

Prethodni članakPoetsko veče sa Ajšom Gorčević 19. novembra u Ilijašu
Naredni članakFederalna vodna inspekcija upozorava na učestalu pojavu nezakonitog deponovanja otpada u rijeke