KULTURA

Održana promocija knjige „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ Admira Džanke u Sarajevu

U prekrasnoj martovskoj noći, u amfiteatru Osnovne škole „Hrasno“ u Sarajevu, sinoć je (četvrtak, 09.03.2023. godine), sa početkom u 19:00, održana promocija knjige „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ Admira Džanke.

-Promocija knjige izazvala je ogromno interesovanje istinskih ljubitelja pisane riječi, pa je predivni prostor Osnovne škole „Hrasno“ bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Ovu veličanstvenu noć, emocijama okrunjenu, učinile su posebnim i sam način promocije, i predivni ambijent, i fantastični performansi, a posebno sami ljubitelji knjige, te promocija više ličiše na kakav napet, emocijama obojen, dramski komad, na druženje starih prijatelja koji se dugo ne vidješe, nego na klasičnu promociju.

O knjizi „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ govoriše promotori Amela Jalmanović-Muhić i Elmir Spahić, a program, svojim izvedbama, obogatiše i Amar Ferhatović, Emina Kamenjaš, Merjem Jordamović, Inaya Hamidović, Sumeja Spahić i Nudžejma Spahić, čija svaka riječ, otkinuta sa usana, pogađaše direktno u srce, šireći pozitivnu energiju, dobrotu i ljubav, ljubav… samo ljubav, saopćili su organizatori.

Jezikom posve razumljivim, poruka jasnih, „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ je priča o svima nama, o djetinjstvu, o odrastanju, o ljubavi u vremenu ludila, o ludilu u ljudima, o ludim ljudima u vremenu, o dobroti, o ljepoti, o teškom bivanju, i o umiranju, a svaki red novi, uistinu, bez daha ostavlja, te na lica prisutnih ili osmijehe, ili suze mami.

Knjiga „Vrijeme je za ljubav, zar ne?“ krenula je na svoje putovanje do srca ljudi, šireći čestice dobrote i ljubavi, napominjući, opominjući da dobrote i ljubavi u životu nikad nije previše, te da je uvijek vrijeme za ljubav! Zar ne?!

Povezane objave

Back to top button