ILIJAŠKULTURASPORT

Održana prva sjednica Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine “Ilijaški dani 2022”

Prva – konstituirajuća sjednica Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2022“ održana je danas u kabinetu općinskog načelnika Akifa Fazlića s početkom od 09:00 h.

Sjednici su prisustvovali općinski načelnik Akif Fazlić, direktor JU „KSC i Radio Ilijaš“ Nermin Hodžić, predsjedavajuća OV Ilijaš Alma Omerović, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, pomoćnica načelnika u Službi za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Meliha Avdibegović, pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno – komunalne poslove i građenje Aziz Fazlić, te ispred OJ „Dom zdravlja Ilijaš“ Hamida Alić.

U uvodnom dijelu sjednice predsjednik OO Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2022“ gospodin Nermin Hodžić zahvalio se članovima na odzivu, a nakon toga dao je na usvajanje Dnevni red koji se sastojao od četiri tačke. Isti je jednoglasno usvojen bez diskusije.

Nakon toga na usvajanje je došla prva tačka Dnevnog reda: Razmatranje i usvajanje Poslovnika o radu Organizacionog odbora Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2022“. Poslije kraćih diskusija ista je usvojena jednoglasno.

Druga tačka Dnevnog reda odnosila se na izbor potpredsjenika/potpredsjednice Organizacionog odbora. Za potpredsjednicu OO Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2022“ izabrana je Sanja Zagorac – Jozić.

Nakon toga utvrđen je i termin održavanja. Ovogodišnja Manifestacija „Ilijaški dani 2022“ trajat će 6 dana, odnosno 01.07 – 06.07.2022. godine.

I ove godine fokus Manifestacije bit će kulturni i sportski sadržaji. Već na sljedećoj sjednici OO utvrdit će Plan i Program Manifestacije kulture, sporta i trgovine „Ilijaški dani 2022“. 

 

 

Povezane objave

Back to top button