Održana radionica i promocija knjige “Djetinjstvo jednog vremena”

U sklopu  Manifestacije “Ilijaški dani 2022” na Trgu Alije Izetbegovića održana je promocija knjige “Djetinjstvo jednog vremena” autorice Elmire Helać-Mekić  uz muzičko-scenski performans i radionicu za djecu.

Ovo je bila prilika da se djeca upoznaju s prednostima i manama društvenih mreža, ali isto tako zabave kroz lutkarsku predstavu, likovnu radionicu i zabavu uz gitaru.

Knjiga “Djetinstvo jednog vremena” bavi se savremenim tehnologijama s akcentom na društvene mreže. Djeca su kroz razgovor sa autoricom razgovarali o različitim temama.

Gosti radionice bio je i lutkar Sabit Agić koji je ostvario dobru interakciju sa djecom, a nisu izostala zanimljiva pitanja.

Elmira Helać-Mekić do sada je objavila četiri književna djela, romane za djecu “Kamen”, “Kaldrma”, “Psi s raskrsnice” te zbirku basni “Horozograd”, kandidatkinja je za najprestižniju svjetsku nagradu za dječiju književnost koja se dodjeljuje u znak sjećanja na Astrid Lindgren, autoricu popularne Pipi Duga Čarapa.

Prethodni članakSportski program Manifestacije „Ilijaški dani“: Odigrane košarkaške utakmice u organizaciji KK „Mladost“
Naredni članakU Ilijašu održana promocija edicije Bošnjačka književnost u 100 knjiga