ILIJAŠVIJESTI

Održana radionica “Osnove pisanja projektnog prijedloga”

U petak (17.11.) Omladinska organizacija “ISKORISTI DAN-CARPE DIEM” organizovala je radionicu za mlade uzrasta od 15 do 30 godina “Osnove pisanja projektnog prijedloga”, a koja se realizuje u okviru projekta “OD EDUKCIJE DO KOMPETENCIJE”.

Polaznici radionice dobili su osnovna znanja i vještine iz dva područja – Osnove pisanja projekata i Izrade budžeta, te su se upoznali sa općim strukturama  projektnog obrasca (određivanje i formulacija problema, ciljeva, ciljanih skupina, aktivnosti/metoda i održivosti projekta) i strukturom i praktičnom izradom projektnog budžeta (definicija i svrhabudžeta, elementi svakog budžeta).

O značaju ovakvih radionica za mlade govorila je Elma Glamoč, predsjednica OO “Iskoristi dan- Carpe diem“.

„Potrebe mladih ljudi su prepoznate i pružena je podrška. U nastavku će biti još radionica, sljedeća radionica je pisanje CV i motivacionog pisma, organizovat ćemo i okrugli stol na temu ostanka mladih. Radionica “Osnove pisanja projektnog prijedloga” svakako će pomoći srednjoškolcima i mladima u bilo kakvoj aktivnosti i problemu koji primijete, a žele da ga riješe. Tu će biti osnove da definišu problem i kako da osmisle aktivnosti kojim će ga riješiti, napišu budžet, ciljnu skupinu kome da se obrate i od koga mogu dobiti podršku“ kazala je Glamoč.

Edukaciji se odazvao veliki broj mladih, željni dodatnog znanja i vještina, spremni unaprjeđivati svoje kompetencije.

Edukacija od četiri sata protekla je izuzetno aktivno i produktivno, pod vodstvom edukatorice, Enise Mešetović. Učesnici edukacije su, pored stečenog znanja, dobili certifikate.

Projekat “OD EDUKACIJE DO KOMPETENCIJE ” realizuje se uz podršku Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Povezane objave

Back to top button