ILIJAŠVIJESTI

Održana završna priredba Dječijeg vrtića „Behar“

U Kino sali Ilijaš danas je upriličena prigodna priredba povodom ispraćaja predškolaca Predškolske ustanove „Behar“. Brojni roditelji i zvanice imali su priliku uživati u programu koje su vrijedne odgajateljice pripremile sa mališanima. Skupine svih uzrasta su svojim plesom i pjesmom uistinu oduševili svoje odgajateljice, roditelje, kao i sve druge goste. Program koji je trajao bio je pun radosti i veselja mališana koji su svim prisutnima željeli pokazati koliko su naučili i sa kakvim neizmjernim bogatstvom odlaze u nove školske i životne izazove.

Direktorica Ustanove Elma Jašarević  kazala je kako se ovom prilikom na neki način djeca žele zahvaliti svim uposlenicima vrtića što su sa uspjehom priveli kraju još jednu pedagošku godinu.

„Svake godine pa i ove imamo završnu priredbu i ta priredba predstavlja krajnji rezultat svega onoga što smo uradili tokom školske godine. Ove godine ispraćamo 27 predškolaca, a pored njih imamo još djece koja su tu došla da nam pokažu ono što su pripremili. Ovo je prilika da se družimo sa roditeljima, a i ostalim gostima. Što se tiće upisa, roditelji koji žele upisati svoje dijete u vrtić „Behar“ to mogu uraditi tokom cijele godine jer sve zavisi od potrebe roditelja“, naglasila je direktorica Jašarević.

Haris Alihodžić roditelj dječaka koji je upisan u vrtić „Behar“  istakao je kako je posebno zadovoljan uslugom i uslovima koju ovaj vrtić pruža djeci.  Pored obrazovanja koji je namijenjen za predškolski nivo imamo i odgoj koji je danas veoma bitan, a ustvari sve ga je manje rekao je Alihodžić za Radio Ilijaš.

Polazak u jaslice ili vrtić je vrlo važna promjena za dijete. Zbog toga je bitno da svom mališanu pomognete da što bezbolnije prebrodi odvajanje od roditelja i privikne se na novu sredinu i osobe sa kojima provodi vrijeme.

 

Povezane objave

Back to top button