VIJESTI

Održane priredbe povodom Dana državnosti

Danas su povodom Dana državnosti održane priredbe  u  OŠ „Stari Ilijaš“ , „Podlugovi „ i PBK Lješevo uz pjesmu, recitaciju, literarne radove .

Mahir Dević, direktor OŠ „Stari Ilijaš“ je pojasnio kako sačuvati kulturu i tradiciju naše države .

„Mi tradicionalno, već četvrtu godinu zaredom, od početka rada naše JU OŠ „Stari Ilijaš“ organiziramo priredbu povodom Dana državnosti BiH. U sklopu te priredbe koja ima razne sadržaje poput recitala, pjesme o domovini BiH, razni igrokazi i dramski prikazi, pokušavamo da sačuvamo kulturu i tradiciju naše BiH. Kod naših učenika razvijamo državotvornu svijest da razumiju da narod koji nema svoju domovinu, u našem slučaju BiH, je osuđen na propast. Koristim priliku da svim slušateljima Radio Ilijaša, svim narodima i građanima BiH čestitam Dan državnosti BiH, želim im puno zdravlja i sreće, profesionalnog uspjeha.

Učenici PBK „Lješevo“ su na sebi svojstven način obilježili Dan državnosti .

Sead Poturak, direktor PBK „Lješevo“ je kazao kako  Bosnu najbolje branimo  perom i znanjem .

„Što se tiče Svečane priredbe u našem koledžu, mi imamo nešto što je iz odgojno-obrazovnog procesa, gdje imamo nastup hora i izvedbe naših učenika osnovne škole pod vodstvom našeg profesora, zatim dramske i recitatorske sekcije su pripremile nekoliko tačaka. U dva dijela smo pripremili Svečani program u terminu od 09-10:00 sati i drugi dio od 14-15:00 sati nizom aktivosti na temu Dana državnosti BiH. Bosne je bilo u srednjem vijeku. Bosne je bilo i u XX vijeku. Bosne će biti i u XXI vijeku. Bosne će biti mnogo više nego što misle oni koji je negiraju. Mi Bosnu moramo braniti rječitošću, perom i znanjem. Pogotovo mlađim generacijama poručujem da je znanje osnov svega. Svim narodima u BiH, čestitam Dan državnosti BiH.

Učenicima i nastavnicima želimo sretan Dan državnosti .

Fotogaleriju pogledajte na FB profilu Radio Ilijaša .

pripremila :Salkuna Salihović

 

Povezane objave

Back to top button