U prostorijama OŠ „Podlugovi“ održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta fizika za učenike osmih i devetih razreda. I ove godine učestvovalo je po tri učenika iz svih pet ilijaških osnovnih škola.

U kategoriji devetih razreda učenici OŠ “Hašim Spahić” zauzeli su prva tri mjesta i to Ismail Džafić prvo mjesto, Emil Nevaljalović drugo i Medina Porić treće mjesto.

Prvo mjesto u ekipnom plasmanu za učenike devetih razreda osvojila je OŠ “Hašim Spahić”, drugo mjesto zauzeli su učenici OŠ “Podlugovi”, a treće OŠ “Stari Ilijaš”.

Prvo mjesto na ovogodišnjem općinskom takmičenju iz fizike za osme razrede pripalo je učenici  OŠ “Stari Ilijaš“ Ajseli Šehić, drugo mjesto osvojio je Benjamin Mahmutović iz OŠ “Podlugovi, a treće mjesto dijele učenice Merjema Osmanović iz OŠ “Podlugovi” i Amila Demirović iz OŠ “Hašim Spahić”.

Ekipnu pobjedu u kategoriji osmih razreda osvojila je OŠ “Podlugovi”, drugo mjesto OŠ “Stari Ilijaš” i treće mjesto OŠ “Hašim Spahić”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja.

Izvor: Općina Ilijaš

Share.

Comments are closed.