ILIJAŠVIJESTI

Održano općinsko takmičenje iz informatike

U prostorijama OŠ “Srednje” održano je Općinsko takmičenje iz informatike za učenike iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš.

Takmičenje je bilo ekipnog karaktera i učestvovalo je pet školskih ekipa sa po tri učenika.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ ”Đulistan” u sastavu Mustafa Vrabac, Samed Gondžo i Ismail Zeherović. Drugo mjesto pripalo je timu učenika OŠ “Podlugovi”, koju su predstavljali učenici Jusuf Hodžić,Sadik Hodžić i Ahmed Krdžić. Treće mjesto osvojili su učenici OŠ “Hašim Spahić” u sastavu Ahmed Porić, Adem Ajdin i Anel Kadrić.

Prvoplasirana ekipa OŠ ”Đulistan” kao pobjednik općinskog takmičenja iz informatike, predstavljat će Općinu Ilijaš na kantonalnom takmičenju.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja.

Takmičenje je održano u svim općinama KS u isto vrijeme, a zadatke za takmičenje priprema tim Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Učenicima i nastavnicima zahvaljujemo na učešću u takmičenju, čestitamo na postignutim rezultatima i želimo mnogo sreće na kantonalnom takmičenju.

Povezane objave

Back to top button