ILIJAŠ

Održano općinsko takmičenje iz informatike

U prostorijama Osnovne škole “Srednje” održano je općinsko takmičenje iz informatike za učenike iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičenje je bilo ekipnog karaktera i učestvovalo je pet školskih ekipa sa po tri učenika. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović. Potom su se obratile predstavnica JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Samira Karamehić i direktorica OŠ “Srednje” Dženita Čehajić – Kulo.

Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ ”Đulistan” u sastavu Harun Zahirović, Hamza Alihodžić i Ismail Zeherović. Drugo mjesto pripalo je timu učenika OŠ “Hašim Spahić”, koju su predstavljale učenice Amra Abaz, Tea Ivanić i Almina Ganić. Treće mjesto osvojili su učenici OŠ “Podlugovi” u sastavu Adin Husić, Džejna Ličina i Ajdin Kulovac.

Prvoplasirana ekipa OŠ ”Đulistan” kao pobjednik općinskog takmičenja predstavljat će općinu Ilijaš na kantonalnom takmičenju.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja, koja će biti uručena nakon završetka takmičenja iz svih predmeta. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button