ILIJAŠVIJESTI

Održano općinsko takmičenje iz matematike

U prostorijama JU OŠ “Hašim Spahić” održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike VI, VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović. Potom su se obratili predstavnik JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Semir Salihović i direktor OŠ “Hašim Spahić” Nihad Salkić.

U kategoriji šestih razreda prvo mjesto je osvojila učenica OŠ “Podlugovi” Nejla Ibišević, drugo mjesto učenica OŠ “Hašim Spahić” Lamija Karić i treće mjesto učenica OŠ “Stari Ilijaš” Lamija Avdukić. U kategoriji sedmih razreda učenica OŠ “Hašim Spahić” Amna Hodžić osvojila je prvo mjesto, a učenici OŠ “Stari Ilijaš” Aner Pelto i Arman Duračak drugo i treće mjesto. Učenica osmog razreda OŠ “Podlugovi” Ajla Krdžić zauzela je prvo mjesto, drugo mjesto osvojila je učenica OŠ “Đulistan” Amina Berbić, te treće mjesto učenica OŠ “Hašim Spahić” Amina Rožajac. Kada su u pitanju učenici devetih razreda najuspješnija je bila Amra Abaz iz OŠ “Hašim Spahić”, potom učenica Almina Ganić također iz OŠ “Hašim Spahić” i treće mjesto učenik Ismail Zeherović iz OŠ “Đulistan”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta novčane nagrade i priznanja. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme.

Povezane objave

Back to top button