ILIJAŠVIJESTI

Održano općinsko takmičenje iz matematike

U prostorijama JU OŠ “Stari Ilijaš” održano je općinsko takmičenje iz matematike za 52 učenika VI, VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Takmičare i takmičarke je pozdravila i upoznala ih sa propozicijama takmičenja stručna savjetnica za pitanje mladih, obrazovanje i NVO sektor u Općini Ilijaš Enisa Mešetović. Potom su se obratili predstavnik JU Institut za razvoj preduniverzitetskog obrazovanja Kantona Sarajevo Semir Salihović i direktor OŠ “Stari Ilijaš” Adem Alić.

U kategoriji šestih razreda prvo mjesto je osvojio učenik OŠ “Stari Ilijaš” Rijad Hasečić, drugo mjesto učenik OŠ “Stari Ilijaš” Ahmed Vrabac i treće mjesto učenik OŠ “Hašim Spahić” Nur Šerak. U kategoriji sedmih razreda učenica OŠ “Podlugovi” Sajra Smajlović osvojila je prvo mjesto, učenica OŠ “Hašim Spahić” Merjema Rožajac drugo mjesto i Nejla Ibišević iz OŠ “Podlugovi” treće mjesto. Učenik osmog razreda OŠ “Stari Ilijaš” Amer Pelto zauzeo je prvo mjesto, drugo mjesto osvojio je učenik OŠ “Hašim Spahić” Asad Alihodžić, te treće mjesto učenica OŠ “Podlugovi” Namira Jugović. Kada su u pitanju učenici devetih razreda najuspješnija je bila Ajla Krdžić iz OŠ “Podlugovi”, potom učenica Amina Rožajac iz OŠ “Hašim Spahić” i treće mjesto učenica Sumea Ćosić iz OŠ “Hašim Spahić”.

Općina Ilijaš je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te nagrade koje će biti uručene na zajedničkoj svečanoj dodjeli po završetku takmičenja iz svih oblasti. Takmičenja se održavaju u svim općinama KS u isto vrijeme.

Povezane objave

Back to top button