ILIJAŠ

Održano općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta tjelesni i zdravstveni odgoj – odbojka

U Sportskoj dvorani Ilijaš upriličeno je Općinsko takmičenje iz Tjelesnog i zdravstvenog odgoja – odbojka (dječaci, djevojčice). Učešće je uzelo oko 150 učenika iz pet osnovnih škola sa područja općine Ilijaš. Meho Gljiva, koordinator za provođenje takmičenja istakao je da ovu aktivnost organizuje Institut za obrazovanje Kantona Sarajevo u saradnji sa Općinom Ilijaš na bazi ranije potpisanog sporazuma.

„Na području općine Ilijaš imamo pet osnovnih škola. Imali smo kandidovana četiri tima dječaka i pet timova djevojčica. Igrao se KUP sistem. Prvo su igrale djevojčice a nako toga i dječaci. Nakon duže pauze, ovo takmičenje se opet organizuje i u našoj Općini. Pobjednici idu na kantonalno takmičenje“, kazao je Gljiva.

Faruk Softić, nastavnik tjelesnog i zdravstvenog odgoja iz OŠ „Srednje“ i OŠ „Hašim Spahić“, kazao je da ga raduje organizacija ovog takmičenja te da očekuje više sportskih događaja za učenike osnovnih škola.

„Današnje takmičenje uključuje oko 150 učenika i drago nam je da se održava. Odrigano je 12 utakmica u kojima su učenici osjetili čari igre i takmičarski duh. Sve je prošlo u fer igri i bez povreda, a najbolji su se  plasirali u  dalje takmičenje. Bitna nam je veza Instituta za obrazovanje KS, Općine Ilijaš i osnovnih škola kako bi se iskoordinisala ovakva takmičenja a nekad u budućnosti i više sportskih dana. Kao uposelnici pozdravljamo  organizaciju ovog takmičenja i radujemo se kao i učenici“, kazao je Softić.

Rezultati:

U kategoriji učenica prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ ”Hašim Spahić”. Drugo mjesto pripalo je OŠ “Srednje” i treće mjesto zauzela je ekipa OŠ “Podlugovi”. U kategoriji učenika prvo mjesto je zauzela ekipa OŠ “Podlugovi”. Drugo mjesto osvojio je tim OŠ “Srednje” i treće mjesto OŠ “Stari Ilijaš”.

Prvoplasirane ekipe OŠ ”Hašim Spahić” i OŠ “Podlugovi” kao pobjednici općinskog takmičenja predstavljat će općinu Ilijaš na kantonalnom takmičenju.

Općina Ilijaš je učenicima i učenicama osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta medalje i pehare.

 

Povezane objave

Back to top button