ILIJAŠVIJESTI

Održano općinsko takmičenje iz prve pomoći

Takmičenje učenika osnovnih škola sa područja općine Ilijaš iz prve pomoći, održano je danas u OŠ “Hašim Spahić” sa početkom u 11:00 sati.

“Naši učenici-takmičari su se zaista trudili da pokažu šta su naučili u proteklom periodu u zbrinjavanju povreda nastalih u zemljotresu, eksploziji, nesreći u učionici i u saobraćajnom udesu.

XXV općinsko takmičenje se sastojalo iz istovremenog rada svih ekipa osnovnih škola koje su  se nakon završetka rada na jednom poligonu pomjerale  kružnim tokom na naredni poligon, tako da su sve ekipe rješavale sve postavljene zadatke. Takmičarske ekipe su brojale po 6 članova među kojima su vođe ekipa i rezervni član. Ekipa je radila sa pet članova, a šesti član je mogao učestvovati u radu samo uz obrazloženje vođe ekipe i odobrenje sudije poligona.

Za realizaciju ovog takmičenja angažovano je oko 60 učesnika, osim takmičara (30), učestvovali su  mladi CK Ilijaš koji su  dugogodišnji članovi naše organizacije i koji imaju certifikate za sudije, šminkere i markirante.

Učestvovalo je 5 osnovnih škola, a plasman je slijedeći:

  • I mjesto – OŠ “PODLUGOVI”
  •  II   mjesto – OŠ “HAŠIM SPAHIĆ”
  • III  mjesto – OŠ “SREDNJE”.

Prvoplasirana ekipa OŠ “Podlugovi”  učestvovat će na XXV kantonalnom takmičenju, koje će se održati 06.05.2023. godine u Vogošći.

Želimo im sreću i uspjeh kao što su i danas postigli”, saopšteno je iz Crvenog križa Ilijaš.

Povezane objave

Back to top button