Odbojkaški klub “Ilijaš” kao poklon vjernim navijačima i svim ljubiteljima odbojke, organizovao je II Turnir prijeteljstva “Ilijaš 2019”. Na ovom turniru, osim ekipe domaćina, učestvovale su Premijerligaška ekipa  i dvije najbolje superligaške ekipe u BiH: OK “Sloboda” iz Tuzle (Premijer liga BiH), te ekipe Super lige FBiH OK “Novi Grad” i ŽOK “Kakanj”. Mirsad Kadrić, potpredsjednik i trener u OK Ilijaš iskazao je zadovoljstvo da je OK Ilijaš organizovao jedan ovako značajan turnir u našem gradu.

Prije svega, to su zaslužili ljudi koji rade u klubu kao i igračice i igrači. Odbojkaški klub Ilijaš je najveći kolektiv u našem gradu i to ističemo s ponosom.  Prije dvije godine osvojili smo ovaj turnir u finalu igrajući utakmicu protiv ekipe OK „Novi Grad“ koja je i danas s nama. Čast nam je da smo ugostili i premijerligašku ekipu iz Tuzle OK „Sloboda“ kao i ekipu “Kakanj” koja ima mnogo pehara. Drago nam je da je publika uživala i vjerujem da ćemo dugo pamtiti ovaj dan ali i podržavati naše odbojkaše“, kazao je Kadrić.

Svečanom otvorenju Turnira koje je upriličeno u 12:00 sati prisustvovao je i načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić.

Prije svega želim čestitati upravi OK Ilijaš na organizaciji ovog turnira. Zadovoljstvo je vidjeti da su se okupili najbolji odbojkaši i renomirane ekipe iz cijele Federacije. To govori da ilijaški sport napreduje svaki dan. Zaista kao Općina želimo da ovaj turnir preraste u tradiciju. Na taj način naše ekipe će još više napredovati i ja im želim mnogo uspjeha“, kazao je načelnik Fazlić.

Jasmin Ombašić, predsjednik UO OK „Ilijaš“ istakao je da je ovaj Turnir važan jer promoviše naš grad kroz sport.

Načelnik Akif Fazlić otvorio je turnir i to nam je izuzetna čast. Koristim priliku da se zahvalim i našim sponzorima Općini Ilijaš, Kantonu Sarajevo, firmi „Toyota“ Bunjo, BH Pošti i restoranu „Memić“ Ilijaš”, kazao je predsjednik Ombašić. Za podršku i doprinos OK „Ilijaš“, Uprava kluba je dodijelila i zahvalnice načelniku Općine Ilijaš Akifu Fazliću, direktoru JU KSC i Radio Ilijaš Benisu Fazliću i dugogodišnjem predsjedniku kluba i treneru Mirsadu Kadriću.

REZULTATI:

Polufinalnu utakmicu igrale su ekipe OK „Ilijaš“ i ŽOK „Kakanj“ te je domaća ekipa ujedno i trećeplasirana ekipa, dok je ekipa iz Kaknja na posljednjem četvrtom mjestu.

Finalnu utakmicu igrale su ekipe OK „Novi Grad“ iz Sarajeva i OK „Sloboda“ iz Tuzle. Prvo mjesto osvojila je ekipa OK “Sloboda” a II mjesto su osvojile odbojkašice iz OK “Novi Grad”.

Za najbolju igračicu Turnira proglašena je Elma Karabegović.

Medijski pokrovitelj II Turnira prijateljstva “Ilijaš 2019” je JU KSC i Radio Ilijaš.

Share.

Comments are closed.