BIHILIJAŠVIJESTI

OO SDA Ilijaš: Tribina povodom Dana nezavisnosti BiH i Dana reintegracije Općine Ilijaš

U Biznis centru Ilijaš  je održana tribina u organizaciji OO SDA Ilijaš, a povodom obilježavanja Dana Općine llijaš i Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Gosti predavači su bili dobitnici najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”  Senad Šehić – Senči i Nazif Carina.

Mehmed Sinanović, jedan od organizatora tribine, kazao je da su predavači borci, oni koji su dali veliki doprinos za slobodu.

Povod za našu tribinu jeste Dan nezavisnosti naše jedine domovine BiH i Dan reintegracije Općine Ilijaš. Željeli smo posebno da naši predavači budu ljudi koji su od prvog do posljednjeg dana stali u odbranu domovine, to su Ilijašani, veliki borci koji su dali veliki doprinos sa svim ostalim braniteljima da mi danas, kao i proteklih godina a i ubuduće živimo slobodno u našoj državi, kazao je Sinanović.

Jedan od predavača Nazif Carina, ratni pripadnik diverzantsko-izviđačkog odreda „Jokeri“ naglasio je važnost sjećanja svih boraca čiji je doprinos odbrani domovine nemjerljiv.

-Ovdje sam da govorim o ratnom putu mene i mojih drugara koji smo dali veliki doprinos u odbrani u BiH i da prenesem poruku da svi koji su u mogućnosti čuvaju sjećanje na taj naš put, na očuvanje BiH, stvaranje ove države, da se ne zaboravi, prenosi na mlade generacije, da se pokuša i u školama učiti o časnom putu Armije RBiH, o ljudima koji su svoju krv utkali u temelje Bosne i Hercegovine, naglasio je Carina.

Povodom godišnjice reintegracije Općine Ilijaš 29. februara i Prvog marta-Dana nezavisnosti BiH u Ilijašu su i ove godine planirani brojni sadržaji kojima će se ukazati na važnost ovih datuma za našu historiju.

Povezane objave

Back to top button