ILIJAŠ

Općina Ilijaš: Čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Povodom Ramazanskog bajrama, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Omerović uputili su čestitku u kojoj se kaže:

“Svim sugrađanima islamske vjere, u ime Općine Ilijaš, Općinskog vijeća i u svoje lično ime upućujemo iskrene čestitke povodom Ramazanskog bajrama, uz želju da ove mubarek dane dočekate u zdravlju i blagostanju, sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama.

Bajram je prilika da se sjetimo onih koji su položili svoje živote za odbranu jedine nam domovine Bosne i Hercegovine. Prilika je i da se sjetimo porodica i majki svih šehida, ratnih vojnih invalida, demobilisanih boraca, bolesnih, iznemoglih i onih kojima je potrebna naša pomoć i podrška.

Drugi dan Ramazanskog bajrama obilježava se i kao Dan šehida, stoga pozivamo sve građane općine Ilijaš da se taj dan okupimo u što većem broju na Centralnom spomen obilježju u Ilijašu i mjesnim mezaristanima u Misoči, Starom Ilijašu, Lješevu, Crnoj Rijeci, Solunu i na šehidskom mezarjima I i II u Brezi te odamo poštovanje svim šehidima, poginulim i nestalim borcima općine Ilijaš i Bosne i Hercegovine.

Bajram Šerif Mubarek Olsun!“

Povezane objave

Back to top button