ILIJAŠVIJESTI

Općina Ilijaš domaćin regionalne radionice u okviru MEG projekta

U okviru MEG projekta, u ponedeljak, 19. juna 2023. godine u Biznis centru održana je regionalna radionica na temu Mehanizmi javnih konsultacija i učešće građana u donošenju odluka za jedinice lokalne samouprave iz klastera četiri (Busovača, Doboj Istok, Ilijaš, Istočno Novo Sarajevo, Odžak, Orašje i Šamac). Ova regionalna radionica je još jedna od ključnih aktivnosti tehničke asistencije u procesu realizacije Srednjoročnog akcionog plana (SAP).

Na samom početku u ime Općine Ilijaš prisutnim je dobrodošlicu poželjela pomoćnica načelnika u Službi za privredu i finansije Merima Osmanović, a u ime MEG projekta službenica za lokalnu upravu Anesa Dizdarević. Tokom radionice učesnici su imali priliku razmjeniti iskustva i znanja u oblasti primjene mehanizama učešća građana i građana sa posebnim osvrtom na zastupljenost žena i uključivanje osjetljivih grupa u proces donošenja odluka.

Radionicu su vodili konsultantica u okviru MEG projekta Mirjana Stanković i mentor Dragan Mišić iz Općine Tešlić.

Aktivnost se organizuje u okviru Projekta općinskog okolišnog upravljanja (MEG) kojeg zajednički finansiraju Vlada Švicarske, Švedske i Vlada Češke Republike.

Povezane objave

Back to top button