ILIJAŠVIJESTI

Općina Ilijaš finansira uređenje dvorišta vrtića “Ilijaš” u iznosu od 50 hiljada KM

Općina Ilijaš kao odgovorna lokalna zajednica godinama iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog procesa i poboljšanje uslova rada obrazovnih ustanova. U tu svrhu, Općinski načelnik Akif Fazlić i direktorica Javne ustanove “Djeca Sarajeva“ Ilda Bekrić danas su potpisali Sporazum o finansiranju radova na uređenju dvorišta objekta vrtića „Ilijaš“ u iznosu od 50.000 KM.

Načelnik Fazlić istakao je opredjeljenost općinske administracije da pomogne u stvaranju što boljih uslova boravka djece u predškolskim i školskim ustanovama na području općine Ilijaš. “Potpisivanjem ovog Sporazuma Općina Ilijaš realizuje još jedno obećanje koje smo dali Vrtiću Ilijaš, a to je uređenje dvorišta. Već godinama Općina Ilijaš pruža podršku vrtiću Ilijaš u poboljšanju uslova rada, kao i stvaranja najboljih uslova za boravak djece. Ulaganja u obrazovanje djece je naše opredjeljenje i to ćemo nastaviti u budućnosti”, rekao je načelnik Fazlić.

Direktorica Bekrić izrazila je zahvalnost Općini Ilijaš i načelniku Fazliću za podršku u realizaciji projekta uređenja dvorišta, ali i za dugogodišnju kvalitetnu saradnju u cilju poboljšanja uslova rada, kao i boravka djece u vrtiću Ilijaš. „Realizacija projekata u prethodnom periodu kao i prošireni kapaciteti vrtića Ilijaš pokazatelji su uspješne saradnje sa Općinom Ilijaš. Donacija u iznosu od 50.000 KM još jedan je pokazatelj da svi zajedno želimo obezbjediti najbolje uslove za boravak djece u vrtiću Ilijaš. U fazi je raspisivanje tenderske procedure za odabir izvođača na uređenju dvorišta. Vjerujem da ćemo ovu procedure provesti brzo, kako bismo pristupili nabavci mobilijara te omogućili djeci kvalitetan ambijent za igru i boravak u dvorištu”, istakla je direktorica Bekrić.

Današnjem potpisivanju sporazuma prisustvovala je i pomoćnica načelnika u Službi za društvene društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac-Jozić.

Povezane objave

Back to top button