Općina Ilijaš i Direkcija za puteve KS: Potpisani sporazumi u vrijednosti 420.000 KM

Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač danas su potpisali dva sporazuma i to; Sporazum za rekonstrukciju puta od regionalne ceste R445 do mosta na rijeci Bosni u Ljubnićima i Sporazum za rehabilitaciju dijela ulice Hašim Spahić u Ilijašu.

Obnova dijela ulice Hašima Spahića izvodit će se u dužini od 300 metara. Direkcija za puteve KS je obezbijedila je 270.000,00 KM, a nedostajuća sredstva poslije provođenja postupka javne nabavke obezbijedit će Općina Ilijaš.

Rekonstrukcija puta od regionane ceste do mosta na rijeci Bosni u Ljubnićima izvodit će se u dužini 150 metara. Vrijednost radova je 150.000,00 KM, a sredstva je osigurala Direkcija za puteve. Nedostajuća sredstva poslije provođenja postupka javne nabavke osigurat će Općina Ilijaš.

Direktor Direkcije Selmir Kovač je kazao da je Vlada Kantona Sarajevo utvrdila izmjene programa održavanja rekonstrukcije putne infrastrukture, te dodao:

“Direkcija je podržala prijedlog Općine Ilijaš za rehabiliataciju dijela ulice Hašima Spahića i rekonstrukciju puta prema naselju Ljubnići, a današnjim potpisivanje Općina Ilijaš i Direkcija pristupaju konkretizaciji planova.”

Do kraja sedmice planirano je raspisivanje tenderske procedure. Nadzor nad izvođenjem radova vršit će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.

Izvor: ilijas.ba

Prethodni članakNa današnji dan rođen Abdulah Sidran
Naredni članakNaredne srijede zakazana tematska sjednica Općinskog vijeća Ilijaš