ILIJAŠVIJESTI

Općina Ilijaš izdvojila 50.000 KM za nabavku specijalizovanog vozila za odvoz smeća

U kabinetu općinskog načelnika upriličeno je potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju nabavke specijalizovanog vozila za odvoz smeća za potrebe radne jedinice KJKP “Rad” Ilijaš između načelnika Akifa Fazlića i v.d. direktora KJKP “Rad” Nijaza Salamovića.

Potpisivanju su također prisustvovali Aziz Fazlić pomoćnik načelnika u Službi za saobraćaj, stambeno-komunalne poslove i građenje, Zdravko Barić pomoćnik načelnika u Službi za civilnu zaštitu, Adha Masnopita šefica odsjeka za stambeno-komunalne poslove i Alan Šerak rukovodioc radne jedinice KJKP “Rad” u Ilijašu.

“Općina Ilijaš je kroz Budžet osigurala 50.000 KM i to je daljnji doprinos dogradnji sistema dvolinijskog odvoza otpada i funkcionisanju reciklažnog dvorišta. Dakle stalno ulažemo u ovu oblast kako bismo je unaprijedili”, rekao je načelnik Fazlić i u nastavku se osvrnuo na ostale aktuelne teme o kojima je bilo riječi na sastanku.

“Također smo razgovarali i o drugim temama, prije svega o problemu pasa lutalica koji je u zadnje vrijeme eskalirao i zaista pokušavamo urgentno iznaći rješene. Općinski štab civilne zaštite našu radnu jedinicu je proglasio od interesa za funkcionisanje Štaba. Pripremljen je sporazum između Štaba civilne zaštite Općine Ilijaš i KJKP “Rad” tako da ćemo i u toj oblasti značajno proširiti saradnju. Razgovarali smo i o proširenju obuhvata javnih površina koje KJKP “Rad” održava. Tu je bitno da se kroz program, koji je i Vlada za ovu godinu značajno proširila u smislu obuhvata, na području općine Ilijaš obuhvat javnih površina proširi i da na taj način doprinesemo ljepšem i čistijem Ilijašu”, zaključio je Fazlić.

V.d. direktor KJKP “Rad” Nijaz Salamović, zahvalio se načelniku na prijemu, te naveo da će postupak nabavke vozila provodit KJKP “Rad” i dodao: “Na sastanku smo potpisali Sporazum o nabavci višenamjenskog vozila za zbrinjavanje i prikupljanje komunalnog i ostalog otpada koji će se uglavnom koristiti na području općine Iijaš. Općina Ilijaš će sufinansirati jedan dio, jedan dio ćemo mi iz vlastitih sredstava. Nabavka će pomoći u rješavanju i poboljšavanju komunalne slike na području općine Ilijaš. Također, razgovarali smo i o drugim temama, a prevenstveno o poboljšanju komunalne infrastrukture koju ćemo raditi u KS, tako i u Ilijašu i rješavanje problema pasa lutalica.”

Alan Šerak, rukovodioc radne jedinice KJKP “Rad” Ilijaš govorio je o tome koliko su građani zadovoljni uslogama ovog preduzeća.

“Nedavno je provedena anketa u sklopu MEG projekta koju je realizovala Općina Ilijaš i u kojoj su ispitanici izrazili visok stepen zadovoljstva uslugama iz oblasti prikuljanja i deponovanja otpada. Nama je čast i zadovoljstvo, ali i predstavlja dodatnu obavezu da taj sistem unaprijeđujemo zajedno sa lokalnom zajednicom što zapravo ovim današnjim sporazumom i radimo”, istakao je Šerak.

 

Povezane objave

Back to top button