ILIJAŠ

Općina Ilijaš podržala projekat Socijalni dan u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca SŠC “Nedžad Ibrišimović”

U organizaciji Asocijacije srednjoškolaca Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” Ilijaš realizuje se Socijalni dan kao vid praktičnog iskustva za 30 srednjoškolaca ove škole. Općina Ilijaš podržala je ovaj projekat na način da će jedan radni dan u Organu uprave provesti 16 učenika i učenica.

Tim povodom u Općini Ilijaš upriličen je i prijem za srednjoškolce. Načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić pozdravio je prisutne i poželio im dobrodošlicu.

“Hvala vama što ste se odlučili da na ovaj način učestvujete u korisnoj i važnoj aktivnosti. Hvala menadžmentu našeg Srednjoškolskog centra na čelu sa direktorom koji imaju pozitivan odnos prema ovakvoj vrsti aktivnosti. Mislim da je dobro da se okušate u poslovima koje ćete možda raditi nakon vašeg konačnog školovanja. Važno je da osjetite radnu atmosferu, te kako je to zaraditi dnevnicu i na taj način sticati radnu obavezu. Želim vam uspješan rad. Danas Općina Ilijaš ima najveći broj uposlenika u historiji. Zadovoljstvo mi je da ćete provesti taj dan ovdje i da ćete uz uposlenike bar na trenutak vidjeti šta rade i koje su to vrste poslova”, rekao je Fazlić.

Ema Kučanin zamjenica je predsjednika Vijeća učenika Srednjoškolskog centra “Nedžad Ibrišimović” i pohađa treći razred informatičke gimnazije u Srednjoškolskom centru Ilijaš.

“Zahvalni smo što je Općina Ilijaš i ove godine pružila priliku mladima da steknu novo iskustvo. Ove godine obezbijeđeno nam je 16 radnih mjesta. Očekujemo radnu atmosferu i vjerujem da će učenici osjetiti šta znači radni dan i ono što ih čeka u budućnosti“, kazala je Kučanin.

Enisa Mešetović, službenica za mlade Općine Ilijaš, iskazala je zadovoljstvo što će 16 mladih provesti radni dan u organu Uprave.

„Danas je naših 16 srednjoškolaca dobilo priliku da osjete klimu radnog prostora te provedu osam sati u nekoj od službi u okviru Općine Ilijaš. Vjerujemo da će im ovaj angažman pomoći da odaberu svoje buduće zanimanje, realizuju svoje ideje ali i kao određeni vid praktične nastave. Općina Ilijaš, tradicionalno, podržava Socijalni dan jer vjerujemo da mladi u našoj zajednici imaju mnogo toga ponuditi te da su oni snaga naše općine. Pored toga, jako nam je važno da mlade upoznamo sa radom lokalne samouprave, funkcionisanjem naših službi te različitim procedurama koje svakodnevno provodimo“, kazala je Mešetović.

Zarađene dnevnice srednjoškolci će iskoristiti za realizaciju mini projekata u svojoj školi.

Izvor: Općina Ilijaš

Povezane objave

Back to top button