Općina Ilijaš putem Federalnog ministarstva kulture i sporta obezbjedila 51 hiljadu KM za sufinansiranje projekata iz oblasti sporta, kulture i mladih

Federalno ministarstvo kulture i sporta u mjesecu maju 2022. godine objavilo je Javni poziv za odabir programa i projekata koji će se sufinansirati iz Budžeta Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu. Općina Ilijaš, putem Službe za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica, aplicirala je na navedeni javni poziv te obezbjedila finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 51 hiljadu KM za tri projekta u oblasti kulture, sporta i mladih.

Tako je iz transfera za sport od značaja za Federaciju BiH – Sufinanciranje izgradnje, rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata podržan projekat “Izgradnja umjetnog terena sa vještačkom travom” u iznosu od 30 hiljada KM.
Iz Transfera za kulturu od značaja za Federaciju BiH –  Izrada projekata i izvođenje radova za zaštitu javnih objekata kulture koji imaju status nacionalnog spomenika podržan je projekat “Revitalizacija historijskog područja Stari Grad Dubrovnik – Južna kula” u iznosu od 15 hiljada KM.
Za projekat “Unapređenje položaja mladih kroz izradu i promociju strategije prema mladima općine Ilijaš sa Akcionim planom 2023-2028.” iz Transfera za mlade – Podrška projektima istraživanja, formiranja, promoviranja i realizacije politika prema mladima u Federaciji BiH odobreno je šest hiljada KM.
Općinski načelnik Akif Fazlić potpisao je Ugovore o sufinansiranju ugovora iz oblasti sporta i kulture, dok će potpisivanje  ugovora o sufinansiranju projekta iz transfera za mlade upriličiti u narednom periodu.
Izvor: Općina Ilijaš
Prethodni članakDraškić i ostali: Vidio optuženog tokom odvođenja muškaraca iz naselja Luka kod Ilijaša
Naredni članakVlada FBiH traži od Vijeća ministara BiH da zabranu izvoza drvnih sortimenata produži do kraja godine