Općinska izborna komisija Ilijaš dobitnik Zlatne plakete

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine dodijelila je Zlatnu plaketu Općinskoj izbornoj komisiji Ilijaš za blagovremenost i tačnost dostavljenih rezultata, odnosno preciznost popunjenih obrazaca i za provođenje izbornih aktivnosti u skladu sa utvrđenim rokovima.

Zlatna plaketa dodjeljena je Velidu Fazliću predsjedniku OIK-a Ilijaš na postizbornoj konferenciji “Lokalni izbori 2020. – Izazovi i naučene lekcije”.

“Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine prepoznala je rad ove Općinske izborne komisije i ova plaketa je potvrda CIK-a BiH da je OIK Ilijaš provela prethodne izbore u skladu sa zakonom, profesionalno i odgovorno”, kazao je predsjednik OIK-a Velid Fazlić.

Na konferenciji, u organizaciji Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, koja je održana jučer i danas učestvovale su sve općinske izborne komisije na nivou Bosne i Hercegovine.

Analiziran je izborni proces lokalnih izbora 2020. godine. Predsjednik CIK-a BiH Željko Bakalar  prezentovao je Izvještaj o provedbi lokalnih izbora 2020. godine.

Neke od tema koje su analizirane na konferenciji su: “Iskustva izbornih komisija osnovnih izbornih jedinica prilikom provedbe lokalnih izbora 2020. godine”, “Organizacija i provedba izbora u uslovima pandemije COVID-19”, “Manipulacije u izbornom procesu”, “Uputstvo o utvrđivanju kvalifikacija, broja, imenovanju, razrješenju i obuci članova izborne komisije osnovne izborne jedinice u Bosni i Hercegovini”, te prezentacija publikacije “20 godina stalnog Izbornog zakona Bosne i Hercegovine”.

Prethodni članakCrtica iz Ljubnića: Čestita hanuma Fatima Cvrk očistila podvožnjak i most
Naredni članakUdruženje dijabetičara Kantona Sarajevo osiguralo vaučere za mjerenje tromjesečnog šećera u krvi