ILIJAŠ

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa direktoricom Osnovne škole „Srednje“ Dženitom Čehajić – Kulo

Općinski načelnik Akif Fazlić održao je radni sastanak sa direktoricom Osnovne škole „Srednje“ Dženitom Čehajić – Kulo. Sastanku je prisustvovala i pomoćnica načelnika u Službi za društevne djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić.

Sastanak je održan u cilju potpisivanja Ugovora o sufinansiranju projekata OŠ “Srednje”  u 2022.godini, na osnovu kojeg će OŠ “Srednje” biti doznačena finansijska sredstva u iznosu od 15.000,00 KM. Riječ je o sredstvima koja će biti utrošena za uređenje dijela zbornice, nabavku zastava za unutrašnjost škole, izradu svjetleće reklame sa logom i nazivom škole, ugradnju video nadzora u područnim školama Kamenica, Gajevi i Dragoradi, nabavku računarske opreme u svrhu unaprijeđenja realizacije odgojno-obrazovnog procesa i nabavku i ugradnju zebra zavjesa za tri kabineta.

Općinski načelnik još jednom je istaknuo važnost ulaganja u obrazovanje te pružanje podrške u stvaranju što boljih uslova za rad i nastavu u svim školama na području općine Ilijaš. “Općina Ilijaš je trajno opredjeljena da, se u općinskom Budžetu obezbijeđuju sredstva za male projekte u školama jer smo svjesni da nivo sredstava koja se planiraju za tekuće održavanje na poziciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje, nisu u skladu sa potrebama škola.”

I ove godine Općine Ilijaš izdvojit će finansijska sredstva za projekte u Osnovne škole „Srednje“, kao i za njene područne škole, kao vid podrške u poboljšanju uslova za kvalitetan odgojno – obrazovni proces. Iako obrazovne institucije nisu u direktnoj nadležnosti lokalne zajednice, naš cilj jeste dobrobit naše djece i prosvjetnih radnika”, rekao je načelnik Fazlić.

Direktorica Osnovne škole „Srednje“, Dženita Čehajić – Kulo, zahvalila se Općinskom načelniku naglasivši de je Općina Ilijaš općina koja je prepoznatljiva po iskazivanju podrške odgojno-obrazovnim ustanovama kroz različite programske aktivnosti.

“Smatram važnim istaknuti da je podrška općinskog načelnika gosp. Fazlića kontinuirana što doprinosi unaprjeđenju kvalitete rada i samog ambijenta odgojno-obrazovnih ustanova i time postajemo prepoznatljivi u okruženju.

Za Osnovnu školu “Srednje” u okviru Budžeta općine Ilijaš za 2022. godinu planirana su sredstva u iznosu od 15.000,00 KM koja će ove godine biće više usmjerena na projekte estetskog uređenja centralnog objekta škole.

Dio ovih sredstava planirali smo usmjeriti u realizaciju video-nadzora za objekte područnih škola u Kamenici, Gajevima i Dragoradima.

Ovu priliku želim iskoristiti da pored zahvalnosti načelniku Fazliću iskažem zahvalnost Općinskom vijeću, stručnim službama, a posebno pomoćnici načelnika Sanji Zagorac-Jozić koja daje nesebičan doprinos u kreiranju obrazovne politike Općine Ilijaš.”

Direktorica Čehajić-Kulo je također, upoznala Općinskog načelnika o trenutnim aktivnostima koje se provode na obezbijeđenju potrebnih odobrenja za izgradnju sportske plohe i uređenje dvorišta  područne škole Gajevi, kao i stanju projektnih aplikacija koje je škola kandidovala prema višim nivoima vlasti, od kojih su tri aplikacije upućene prema Federalnom ministarstvu za izbjegla i raseljena lica uspješno prošle fazu selekcije i  ušle u drugu fazu odabira.

Općinski načelnik je izrazio posebno zadovoljstvo što su naše škole osposobljene da apliciraju i realizuju projekte finansirane od strane viših nivoa vlasti.

Povezane objave

Back to top button