Općinski načelnik Akif Fazlić posjetio osnovne škole u općini Ilijaš

Kada jednom zakoračite u svijet knjiga iz njega nećete moći izaći. Postoji mnogo istinski sjajnih knjiga, toliko da vam može biti teško napraviti izbor. Nije stvar u tome koliko knjiga košta. Stvar je u tome koliko tebe košta da je ne pročitaš.

Općinski načelnik Akif Fazlić danas je obišao pet osnovnih škola na području općine Ilijaš zajedno sa uposlenikom Gradske biblioteke Ilijaš  Semirom Spahićem. Učenici 5 i 9  razreda koji su kraj školske godine završili sa odličnim uspjehom nagrađeni su prigodnim poklonom, a taj poklon je zapravo knjiga pod nazivom „Čarobni snovi“. Djeca sa osmijehom na licu odbrojavaju posljednje dane ove školske godine i raduju se raspustu.

Uposlenik Gradske biblioteke Ilijaš Semir Spahić kaže da je ovo zapravo projekat za one najbolje učenike koji su školsku godinu završili sa odličnim uspjehom.

„Ovaj projekat je zapravo posvećen najboljim učenicima koji završavaju jedan oblik školovanja, a to su 5 i 9 razredi.  Ovo je projekat pod nazivom „Knjiga za peticu“ i namjenjen je onim učenicima koji su završili razred sa odličnim uspjehom. Ovo je zapravo jedan projekat koji govori da je načelnik općine Ilijaš neke stvari završio kada su upitanju potrebe svih nas, ne samo učenika nego cijele zajednice i infrastrukture između ostalog. Sada je na red došao najljepši dio, a to jeste zapravo podjela knjiga našim uspješnim učenicima.  Ovo su skromni pokloni i naravno da će vremenom doći i oni malo veći“, kazao je Spahić.

Čestitajući učenicima na odličnim rezultatima ostvarenim u nastavnim aktivnostima, načelnik općine Ilijaš Akif Fazlić je naglasio kako je ova nagrada potvrda njihovog truda i marljivog rada, ali i želje da u svojoj zemlji postignu što bolji uspjeh za dobrobit cijelog društva.

 „Čestitam učenicima na izvanrednim rezultatima koji su ostvarili u ovoj školskoj godini . Moramo se zaista sve više posvećivati  vama djeci, učenicima i budućim studentima. Učenje je nešto što i jeste perspektiva, prvenstveno vas pa i građana ove države. Moramo se naviknuti na cjelodnevno učenje, jer u vremenu u kojem živimo zaista živimo jako brzo, a svaki dan moramo biti posvećeni i knjizi i učenju. Vi ste ti kao najbolji primjer ostalim učenicima i treba da vas je što veći broj sa tako dobrim rezultatima. Mi stariji imamo obavezu da vam stvaramo dobre uslove kako bi svoju zadaću na najbolji mogući način mogli obavljati. Ovo je prilika da čestitam svim školama i nastavnicima koji vrijedno rade sa vama. Iskreno vam želim da lijepo provedete rasput i pripremite se za narednu školsku godinu i ovi koji završavaju 9 razred da izaberu najbolje škole, odnosno škole koje predstavljaju dobru perspektivu i za studiranje i za neka radna mjesta. Dobro razmislite i izaberite ono što je najbolje za vas“, istakao je načelnik Fazlić.

Mirsad Kustura direktor OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš zahvalio se načelniku na prigodnom poklonu i istakao da podržava ovakvu vrstu akcije.

„Danas nas je posjetio načelnik i uručio nam jedan fin poklon koji ćemo podijeliti svim odličnim učenicima  koji se ističu u učenju i odgoju. Riječ je zapravo o knjizi, a nema ništa ljepše za učenika nego kad mu neko pokloni tako nešto. Želim da se u ime učenika , uposlenika OŠ „Hašim Spahić“ i u svoje lično ime zahvalim načelniku općine Ilijaš, jer je ovo jedan zaista lijep poklon. Naravno da podržavam ovakvu vrstu akcije, a volio bi da se ovo ubuduće proširi i da svi naši učenici postignu odlične rezultate na kraju školske godine“, rekao je Kustura.

Učenici svoje oduševljenje nisu mogli sakriti, a na kraju su se i zahvalili načelniku što misli na njih.

Prethodni članakGodišnjica smrti Davorina Popovića
Naredni članakPobjednički radovi “Ramazan u mom sokaku” 2018