Općinski načelnik obišao nevremenom pogođenu Mjesnu zajednicu Kamenica

Općinski načelnik Akif Fazlić, 18. maja 2022. godine obišao je područje Mjesne zajednice Kamenica, gdje je usljed obilnih padavina i nevremena nastala šteta na lokalnim putevima ali i usjevima stanovništva. Obilasku je prisustovao i predsjednik Mjesne zajednice Kamenica Akif Šehić.

“Danas smo u prisustvu Općinskog načelnika Akifa Fazlića obišli i pregledali nastale štete koje su ogromne. Najveće štete nastale su na putevima, ali i usjevima poljoprivrednika koji su nedavno posijali kukuruz i krompir. Brzom reakcijom lokalnog stanovištva uspjeli smo pročepiti propuste na putevima i spasiti nastanak većih šteta. Danas smo ovdje da procjenimo nastalu štetu kako bismo izvršili sanaciju što prije”, istakao je predsjednik Mjesne zajednice Kamenica Akif Šehić.
Kako je istakao načelnik Fazlić pomoć Općine u procesu sanacije nastalih šteta je neupitna. “Već danas nadležne općinske službe će izaći na teren i obići lokacije, napraviti zapisnik o nastalim štetama, nakon čega ćemo početi sanirati lokalne puteve. Nažalost, na vremenske uslove ne možemo uticati, ali svakako da možemo pružiti pomoć i podršku u rješavanju nastalih problema”, rekao je načelnik Fazlić.
ilijas.ba
Prethodni članakNK Ilijaš u subotu 21.05.2022. igra odlučujuću utakmicu za prelazak u Drugu ligu Federacije BiH – Centar
Naredni članakU utorak predavanje na temu: „Novi Ilijaš i promjenjivi odnos sa matičnim gradom Sarajevom: od satelitskog do prigradskog naselja”