Optimizam u taboru Famosa pred finalni meč-Đidić:Respekt Igmanu a pehar nama

U srijedu u ilijaškom nogometnom hramu sa početkom u 17 sati i 30 minuta igra se FINALE KUP-a Kantona Sarajevo, a snage će odmjeriti FK Famos (Hrasnica) i od augusta novi član Druge lige FBiH-Centar FK Igman (Ilidža). Bit će ovo meč prvih komšija, susret koji je izazvao veliku pažnju ljubitelja nogometa,a posebno navijača ova dva tima i sigurno da će tribine biti popunjene gledaocima iz Ilijaša, Breze, Vogošće, Hrasnice, Ilidže, Semizovca…

Očekuje se  zanimljiv meč sa puno sjajnih akcija za nogometne „udžbenike“, odličnih odbrana vratara oba tima, izvanrednih udaraca u okvir gola, sijaset povoljnih prilika i naravno prelijepih zgoditaka. Meč koji će donijeti otvorenu igru oba rivala od prvog minuta,sa puno borbenosti,htijenja, požrtvovanja, trke, poteza za pamćenje…Sigurno da će najviše profitirati ljubitelji nogometa koji budu na tribinama jer ovo je meč za nogometne gurmane.

U ekipi Famosa koji sjajno igra u Drugoj ligi FBiH-Centar, a čiji mečevi oduševljavaju ljubitelje nogometa gdje god igra „dječiji vrtić“ iz Hrasnice, raspoloženje je na najvišem nivou i svi igrači jedva čekaju da istrče na tepih ilijaškog stadiona. Uoči ovog finala koji je prilika da svoj prvi pehar u trenerskoj karijeri osvoji mladi, izuzetno perspektivni trener, nogometaš koji je nastupao u brojnim bh. i inozemnim ekipama, šef stručnog štaba Famosa Aldin Đidić,rekao je sljedeće:

-Prvo želim da čestitam ekipi Igmana ulazak u Drugu federalnu ligu a što su sasvim zasluženo ostvarili,kao i stoti rođendan tog kluba.Ovo je finale,igra se jedan meč,nema prilike za popravni i zato mi u ovu utakmicu  ulazimo maksimalno spremni i silno motivisani da pobjedimo i pobjednički pehar donesemo u Hrasnicu. Respektujemo i cijenimo Igman koji u svojim redovima ima par dobrih igrača: Osmanović, Demirović, Imamović, Sabljica, Repuh, Ligata…a predvodi ih iskusni nogometni mag  Džemo Klačar. Ali mi znamo da i naš tim  vrijedi i sigurno da će: Vukas, Vladavić, Dervić, Bajrić, Aljić, Mulaosmanović, Fetahović, Sejtarija…pružiti maksimum znanja da slavimo  važan trijumf. Želim pozvati naše vjerne navijače da dođu u što većem broju, da nas bodre cijeli tok meča a ekipa će im se revanširati odličnom igrom i nadam se zasluženom pobjedom.

Rešad MAMELA

Prethodni članakUspješno završena studijska posjeta Sloveniji u okviru projekta #SYSTEM
Naredni članakRaspisan javni poziv za podrške u oblasti obrazovanja i nauke u FBiH