Optimizam u taboru NK “Ilijaš”: Uz pomoć navijača pobijedit ćemo NK “Kolina”

U subotu sa početkom u 16 sati na Gradskom stadionu u Ilijašu, u okviru 5 kola druge lige FBiH-centar  snage će odmjeriti  domaći NK Ilijaš i gosti iz Ustikoline, ekipa NK Kolina. Izuzetno važan meč za oba rivala, i jedna i druga ekipa poslije pobjeda u prošlom kolu, žele nastaviti pobjednički niz i sigurno će ovo biti meč sa dosta lijepih akcija, povoljnih prilika i naravno zgoditaka. U domaćem taboru poslije vrijedne pobjede u gostima u prošlom kolu u Maglaju protiv Moševca (2:1 op.au.) raspoloženje je na visokom nivou. Svi igrači koji su u rosteru za ovu utakmicu (Sarač, Helać, Mašić, Adžem, Šabić, Operta, Karić, Kukić, Nevaljalović, Sujić…) marljivo ispunjavaju sve zamisli šefa Fadila Hodžića, koji kuje taktiku kako da nadmudri svog kolegu iz ekipe Koline, bivšeg reprezentativca Nudžeina Gecu.

U domaćem taboru respektuju  ekipu Koline koja u svojim redovima ima par dobrih igrača:Bajraktarević, Polovina, Ćomor, Crneta, Živojević, Gabela, i da su spremni nadigrati svaki tim, bez obzira gdje se meč igrao. No, u ekipi  ilijaških “romantičara” znaju da i oni vrijede, znaju, mogu i žele nadigrati  bilo koju ekipu u svom nogometnom “hramu”. Brzonogi napadač, strijelac u prošlom kolu Kenan Helać pred ovaj susret rekao je, između ostalog, sljedeće:

“Svi u klubu svjesni smo da nas čeka izuzetno težak zadatak, jer igramo protiv tima koji je spoj mladosti i iskustva i koji će sve učiniti da ostvari povoljan rezultat. Moramo od prvog minuta u meč ući maksimalno spremni, koncentrisani, motivisani, borbeni, jer samo takvim pristupom igri tokom svih 90 minuta možemo doći do nove pobjede. Sa nama će biti naši vjerni navijači, koje pozivam da dođu u što većem broju, koji će nas bodriti cijelu utakmicu i biti naš 12 igrač na travnjaku i vjerujem da ćemo uz njihovu pomoć savladati vrlo dobru ekipu gostiju”, kazao je Helać.

AUTOR: Rešad Mamela

Prethodni članakNa 9. Savjetovanju o energetici upoznajte nova električna vozila
Naredni članakPočinje prodaja ulaznica za utakmicu Bosna i Hercegovina – Portugal