ILIJAŠ

Organiziran prijevoz i obilazak mezarja povodom obilježavanja Dana šehida

Udruženje porodica šehida i poginulih boraca općine Ilijaš obavještava da je organiziran prijevoz i posjeta mezarjima povodom obilježavanja Dana šehida 05. juna 2019. godine.

Okupljanje ispred KSC-a, polazak autobusa u  9 :15 h, za Stari Ilijaš- Misoča-Centralno spomen obilježje Ilijaš- a. Centralna manifestacija u Brezi počinje u 10:30 h, po završetku programa u Brezi ide se u Lješevo gdje će biti upriličen program obilježavanja i tevhid  “Da se ne zaboravi Lješevo 05.juni 1992“,  po završetku autobus vraća porodice na odredište.

Crna Rijeka

U Crnu Rijeku ide delegacija Općine Ilijaš i boračkih udruženja. Jedan autobus kreće iz Crne Rijeke sa polaskom u 9:00 h i ide za Brezu, sa svraćanjem na Spomen česmu u Solakoviće, gdje će se položiti cvijeće. Povratak po završetku programa.

Solun

Jedan autobus kreće maršrutom Ilijaš-Semizovac-Srednje-Gajevi-Olovo-Solun, polazak autobusa u 10:15 h ispred KSC-a Ilijaš. Po završetku programa planiran je povratak u Ilijaš.

Potočari

U Potočare putuje delegacija Općine i boračkih udruženja. Polazak je predviđen u 9:00 h ispred KSC-a Ilijaš, sa svraćanjem na šehidska mezarja u Vlasenici- Zaklopači- Bratuncu – Potočarima. Na svim navedenim mezaristanima će se položiti cvijeće i proučiti Fatiha.

Povezane objave

Back to top button