OŠ “Hašim Spahić” ispratila 22. generaciju maturanata

U našem gradu, sinoć je tradicionalno ispraćena  još jedna generacija maturanata OŠ „Hašim Spahić“, ovoga puta generacija 2017./2018. godine. Okupljanjem maturanata u Sportskoj dvorani, otkucale su zadnje minute najljepšeg đačkog doba, a nakon toga je uslijedio i defile kroz Ilijaš. Uz prisustvo  roditelja i sugrađana ispraćena je dvadeset i druga generacija učenika ove škole gdje je u 18:00 sati upriličena i Svečana dodjela svjedočanstava.

Direktor OŠ „Hašim Spahić“ Mirsad Kustura s ponosom ističe da je ovo jedna vrlo uspješna generacija učenika koja je postigla odlične rezultate i u mnogim takmičenjima.

Danas smo se okupili da svečano obilježimo završetak osnovnog odgoja i obrazovanja za dvadeset i drugu generaciju naših maturanata. Želim istaknuti da ćemo danas sumirati rezultate, a posebno treba naglasiti da je od  75 učenika IX razreda u ovoj školskoj godini njih 34 je postiglo odličan uspjeh. Također, želim kazati da smo mi osim toga ostvarili i druge dobre rezultate na općinskim takmičenjima što mi je izuzetno drago“, kazao je direktor Kustura.

 

Emina Genjac, maturantica je koja je završila OŠ „Hašim Spahić“ Srednjoškolsko obrazovanje planira nastaviti u Srednjoj zubotehničkoj školi, ali ističe da će najljepše uspomene nositi upravo iz svoje osnovne škole.

„Želim upisati Srednju zubotehničku školu u Sarajevu iz tog razloga jer je moja sestra to završila, ali i zbog toga što to volim. Jako mi je žao što se rastajemo, ali sa druge strane drago mi je što smo ponijeli znanje iz ove škole“, naglasila je učenica Genjac.

Hamza Kamenjaš učenik IX razreda ističe kako sebe u budućnosti vidi kao programera, jer ima želju da se bavi poslom koji je vezan za računare.

„Moj cilj u budućnosti je da upišem informatičku gimnaziju u Ilijašu, jer smatram da se tu najbolje snalazim. Volio bi da postanem programer i da radim onaj posao koji je vezan za računare, to me najviše privlači. Zadovoljan sam sa nastavnicima i naravno zahvalan što su nam tokom školovanja pružili ovoliko znanja koje će nam trebati u budućnosti“, rekao je učenik Hamza.

 

Nakon toga, proslava maturske večeri nastavljena je u restoranu „Diana“ u Ilijašu.

 

Svim maturantima OŠ „Hašim Spahić“ želimo puno sreće i uspjeha pri upisu u srednje škole, daljnjem životu i radu u iščekivanju nekih novih sjajnih generacija, koje stasavaju u ovoj uspješnoj odgojno-obrazovnoj ustanovi.

 

 

 

Ne postoji ništa važnije od obrazovanja. Tu je ulog najveći. Naša budućnost zavisi od kvalitetnog obrazovanja u sadašnjosti. 

 Arnold Švarceneger

Prethodni članakUlična akcija i Javna debata o temi „Bolje Sarajevo za sve nas“
Naredni članakObilježena 26. godišnjica odreda “Tale” i pogibije heroja Ibre Talića