OŠ „Hašim Spahić“ danas slavi svoj 24. rođendan. Kako zbog novonastale situacije uzrokovane korona virusom, učenici nisu bili u mogućnosti održati priredbu i kulturno – sportske sadržaje kao i svake godine, stoga su vrijedni učenici i nastavnici Dan škole čestitali putem video snimaka raznim crtežima, pjesmama, plesom te ostalim sadržajima.

Nihad Salkić, direktor OŠ „Hašim Spahić“ uputio je čestitku svim učenicima, nastavnicima, ali i roditeljima:

„ Dragi učenici, uposlenici i cijenjeni roditelji, danas je 15. maj, danas proslavljamo 24. rođendan OŠ „Hašim Spahić“. Ovo polugodište je drugačije za sve nas, i cijela ova godina će biti drugačija, vi ste generacija koja je morala drugačije, vi ste stavili svoj život na čekanje, da bi drugi svoj život sačuvali. Pokazali smo koliko smo jaki i spremni da savladamo sve prepreke koje su nam se nametnule, i dokazali smo da ni jedna prepreka ne može uništiti našu  želju za sticanjem novih znanja i vještinja. Iako je vanredno stanje, iako su naše učionice prazne to nas nije omele da danas na jedan sasvim drugačiji način obilježimo Dan naše škole, te da kroz online prirednu prenesmo svu maštovitost, kreativnosti naših učenika i nastavnika. Preostaje da vam obećamo da ćemo naredni rođendan slaviti zajedno, a danas našoj školi čestitamo 24. rođendan uz želju da ove vandredne okolnosti  što prije budu iza nas i da iz njih izvučemo najbolju pouku. Budite i dalje vrijedni, odgovorni i kreativni,“  poručio je direktor škole Nihad Salkić.

Cijeli video snimak možete pogledati na Facebook stranici OŠ „ Hašim Spahić“ Ilijaš. Uživajte u programu što za vas su ga, s puno ljubavi i predanosti, pripremili učenice i učenici, učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici, te ostali uposlenici naše škole.

Share.

Comments are closed.