BIHILIJAŠVIJESTI

OŠ “HAŠIM SPAHIĆ”: Svečanom priredbom obilježen Dan državnosti BiH i Dan djeteta

Stazom ljubavi prema našoj jedinoj domovini BiH, na Svečanoj  priredbi  protkanoj recitalom, dramskim prikazima, ritmikom i literarnim radovima, učenici OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš, obilježili su dva vrlo značajna datuma: Dan djeteta (20. novembar) i Dan državnosti BiH (25. novembar).

Na samom početku predstavio se veliki hor OŠ „Hašim Spahić“ sa numerom „Stoljeće ljubavi“.

Mirsad Kustura direktor OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš kazao je da su vrijedni učenici ove škole pripremili veoma veseo program u čast domovini.

„Progam je koncipiran tako da je posvećen domovini. Pun je maštovitosti, dječijeg veselja i iskazivanja radosti jedinoj nam domovini. Koristim priliku da svim učenicima, zaposelenicima, roditeljima ali i svim građananima Ilijaša i BiH želim sretan Dan državnosti i da ih dočekamo još mnogo u zdravu i veselju“, kazao je direktor Kustura.

 Jasmina Atlić  pedagog i psiholog u OŠ „Hašim Spahić“ istakla je da je priredba upriličena povodom Dana državnosti BiH ali i Dana djeteta, dva važna datuma za našu djecu i domovinu.

„Odlučili smo se da ovaj put učešće uzmu učenici nižih razreda. Oni su veselo na svoj način iznijeli svoju ljubav, u pravom smislu te riječi, prema svojoj domovini, šareno i veselo. Pored recitala, ovog puta ritmika je u novom ruhu u smislu folklora. Učesnici su bili u tradicionalnoj nošnji. Ono što je pohvalno jeste da učestvuju čitava odjeljenja. Konkretno što se tiče folklora, nastupila su 22 učenika trećeg razreda i oni nisu znali ni trokorak a sada su imali izvrnu tačku nastupa“, kazala je pedagogica Atlić.

Čestitku domovini uputili su članovi dramske sekcije trećeg razreda koje je predvodila učiteljica Alma Beriša.

Učiteljica Adela Dević predvodila je članice literarne sekcije. Svojim stihovima ljubav prema domovini iskazale su učenice Lamija Mujkić, Iman Bašić, Almina Ganić i Amina Palić.

Mali hor ( I razred)   izveo je numeru  „Zajedno“   u pratnji učiteljice Samire Alić.

Učiteljica Ermina Velić predvodila je članove dramske sekcije II i IV razreda.

Stihovima ljubavi prema domovini predstavili su se Tea Ivanić, Amra Abaz, Iman Bašić, Melika Semić, Almina Ganić i Berna Šerak, uz pratnju učiteljice Lejle Dinarević

Učiteljica Salihspahić Fermina predvodila je najveseliji dio priredbe. Članovi ritmičke sekcije zaplesali su na sceni uz numeru „Bosno moja“.

Voditelji programa bili su: Edvin Alić i Adem Mašić.

Učenici OŠ „Hašim Spahić“ Ilijaš na kraju programa poslali su i poruku:

„Mi učenici, uz pomoć naših učiteljica, nastavnika i nastavnica, riječima smo, kao najčvršćim nitima, ispleli pokrivač u koji smo utkali svu našu ljubav i privrženost domovini. Neka taj prekrivač u ovim hladnim novembarskim danima, ali i u svim burama i olujama koje su pred nama, štiti našu jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu“.

 

Povezane objave

Back to top button