ILIJAŠKULTURAUncategorizedVIJESTI

OŠ“Hašim Spahić“ proslavila svoj 27. rođendan pod sloganom „ Nek živi ljubav“

Prigodnim programom, učenici i uposlenici OŠ “Hašim Spahić” danas su obilježili Dan škole. Na svečanoj priredbi prisustvovali su predsjedavajuća Općinskog vijeća Ilijaš Alma Mešić i dopredsjedavajući Općinskog vijeća Ilijaš Akif Bešlija, pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Sanja Zagorac – Jozić, te brojni gosti iz javnog života općine Ilijaša, nastavnici škola, djeca i roditelji.

Prisutnima se obratio direktor škole Nihad Salkić, te se zahvalio prisutnim zvanicama, roditeljima i učenicima koji su svojim dolaskom uveličali ovu svečanost.

“Danas naša škola slavi 27. rođendan. Obilježvanje smo započeli odlaskom učenika, nastavnika i porodice komadanta Hašima Spahića na šehidsko mezarje u Brezi gdje smo odali počast majoru Hašimu Spahiću, hrabrom komandantu, šehidu, čije ime ova škola s ponosom nosi. Naš najvažniji resurs su učenici, a njihovo obrazovanje i odgoj su nas zajedički cilj. Da bi to uspjeli, potrebna je podrška, a podršku imamo od Vijeće učenika, lokalne zajednice i od našeg resornog ministarstva. Naši učenici su ove školske godine postigli izvanredne rezultate iz matematike, fizike, informatike, geografije, engleskog i njemačkog jezika. Posebno me raduje da učenici postižu zapažene rezultate kako na individualnim tako i na kolektivnim takmičenjima, pa smo tako ostvarili odlične rezultate na sportskim takmičenjima i osvojili smo prvo mjesto  na  Reviji kulturno – umjetničkog stvaralaštva osnovnih škola sa područja općine Ilijaš sa kompozicijom “La musica di note” uz pratnju orkestra i nastavnice Dženane Hajdarević. Prošli smo na projektu UNDP-a i resornog ministarstava gdje ćemo potpuno opremiti kabinet biologije, fizike i kabinet hemije. Učenici će od naredne školske godine imati bolje uslove za rad. Svjesni smo da današnja djeca žive u svijetu koje se razlikuje u kojima smo odrastali mi. Dešavanja u susjedstvu su pokazatelj da se propusti u odgoju plaćaju visokom cijenom. Budite podrška svojoj djeci, osluškujte i uočavajte promjene u njihovom ponašanju. Tražite pomoć kada ne možete sami i nemojte zaboraviti da su djeca vaše najveće bogatstvo i budućnost ovog svijeta”, rekao je direktor Nihad Salkić.

Nakon direktora prisutnima se obratila pomoćnica načelnika u Službi za društvene djelatnosti i poslove mjesnih zajednica Općine Ilijaš Sanja Zagorac – Jozić, čestitavši dan škole, kao i odlične rezultate učenika ostvarene na brojnim takmičenjima, te najavila da će uskoro početi rekonstrukcija dvorišta škole.

“Poštovani članovi porodice rahmetli majora Hašima Spahića, uvaženi direktore Salkić, zastupniče u Skupštini Kanona Sarajevo Mahire Deviću, dragi profesori, nastavnici, stručni saradnici, roditelji i učenici pripala mi je čast da vam u ime načelnika Općine Ilijaš gospodina Akifa Fazlića čestitam najradosniji praznik, rođendan vaše škole. Ovo je prilika da vam uputim čestitke na postignutim rezultatima u proteklih godinu dana, a bilo ih je zaista puno. Pored prvog mjesta iz sporta i hora izdvojila bih izuzetne rezultate na općinskom takmičenju iz matematike i fizike. Maturantima ove škole želim puno uspjeha u daljnjem školovanju, te da upišu željenu školu i budu uspješni kao i do sada. Ovo je prilika da vas obavijestim kako smo pred samim zaključenjem ugovora za rekonstrukciju školskog igrališta koje je u vlasništvu Općine Ilijaš. Uskoro ćete moći vidjeti građevinske mašine na ovom igralištu. Pored velikih projekata vrijednih 350.000 KM jako su bitni i mali projekti koje upravo realizujemo. Ove sedmice učenici četvrtih razreda su na školi plivanju u KSC Vogšća. U petak mi je bilo zadovoljstvo sa učenicima ove škole posjetiti Memorijalni centar u Potočarima. To je naš mali doprinos njegovanju kulture sjećanja i zahvalnosti svima onima koji su dali svoje živote kako bismo mi živjeli u slobodnoj domovini. Još jednom želim vam puno uspjeha u budućem radu, te da se svi zajedno radujemo uspjesima učenika ove škole”, kazala je pomoćnica načelnika Sanja Zagorac – Jozić.

Učenici i nastavnici ove škole još jednom su pokazali svoju kreativnost i ozbiljnost organizovanja ovakvih događaja.

Povezane objave

Back to top button