BIH

Osigurane pasoške knjižice za naredne četiri godine

Okvirni sporazum o kupoprodaji obrazaca pasoških knjižica, sa periodom važenja do marta 2026., potpisan je u Banjoj Luci između Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine i kompanije Muehlbauer d.o.o. Banja Luka.

Iz Ministarstva civilnih poslova BiH navode da su potpisivanjem tog sporazuma osigurane pasoške knjižice za državljane Bosne i Hercegovine u naredne četiri godine.

Istaknuto je da zaključeni Ugovor o isporuci i uspostavi sistema za djelimičnu personalizaciju kartica, isporuku opreme za personalizaciju kartica i nadogradnju postojeće opreme za personalizaciju kartica, kao i isporuku kartica i kompletan sistem za personalizaciju elektronskih ličnih karata i održavanje sistema na period od 10 godina između kompanije Muehlbauer d.o.o. Banja Luka i IDDEEA ističe krajem 2022., te će IDDEEA blagovremeno pripremiti sve aktivnosti vezane za nabavku obrazaca ličnih karata i vozačkih dozvola.

Ministarstvo civilnih poslova napominje da su time realizirane potrebne aktivnosti kako bi stanovnicima Bosne i Hercegovine bilo omogućeno zagarantovano pravo na lične dokumente, saopćeno je iz te institucije.

Izvor: Fena

Povezane objave

Back to top button