Premijer liga BiH u stonom tenisu dobila je nove prvakinje, nakon što je sedam uzastopnih titula osvajao STK ” Spin 2012 ” iz Sarajeva.

Fuzionirana ekipa stonoteniskih klubova Aladža-A – Sarajevo  i Hašim Spahić – Ilijaš koja u sezoni 2020/2021 nastupa pod nazivom STK ” Aladža-A / Hašim Spahić , dana 16.05.2021 godine u odlučujućem meču savladala je ekipu STK ” Spin 2012 ” – Sarajevo sa 4:2 čime je obezbjedila titulu prvaka Premijer lige BiH za žene.

Veliki doprinos osvajanju ove titule dala je najbolja ilijaška stonoteniserka Harisa Mešetović koja je cijelu sezonu igrala u dobroj formi, a u nedeljnom meču je nakon što je gubila 2:0 u setovima protiv iskusne Amele Hadžiahmetović-Mujezinović smogla snage da okrene meč i trijumfuje sa 3:2 čime je otvorila put ka konačnoj pobjedi u meču i osvajanju titule prvaka Premijer lige BiH za žene. Pored Harise Mešetović,  kao rezervna igračica za ekipu  je registrovana i naša Amila Spahić,  dok su za STK ” Aladža-A ” nastupale Belma Bušatlić i Alemka Hasečić pod trenerskom palicom Mirsada Pajevića.

Ovim trijumfom ispisana je sportska historija našeg grada jer Ilijaš  prvi put ima osvajača Premijer lige na nivou BiH u bilo kom sportu, javljaju iz STK „Hašim Spahić“ Ilijaš.

Čestitamo!

 

 

Share.

Comments are closed.