ILIJAŠVIJESTI

Otvorena manifestacija „Odbrana BiH – Igman 2018“

Manifestacija „Odbrana BiH-Igman 2018“ otvorena je danas polaganjem cvijeća te odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine na Šehidskom spomen mezarju „Kovači“.

Cvijeće su položili predsjednik i potpredsjednik Organizacionog odbora, federalni ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo.

Nakon polaganja cvijeća na centralnom nišanu šehidima i prvom predsjedniku Predsjedništva RBiH Aliji Izetbegoviću cvijeće je položeno na spomen-obilježja stradalim civilima u ulici Ferhadija, zatim na spomenik Vječna vatra, Spomen-obilježje djeci opkoljenog Sarajeva te u haremu Alipašine džamije, kao i prvim žrtvama agresije na našu državu Olgi Sučić i Suadi Dilberović.

U okviru programskih sadržaja, drugog dana manifestacije, planirani su i defilei ratnih zastava pod nazivom „Mladi na putu života“ kao i ratnih veterana Armije i MUP-a, te sportske igre.

Centralni dio manifestacije održat će se sutra (petak 3. augusta) na Velikom polju na Igmanu, gdje će uz uobičajene programske aktivnosti, biti upriličeno i otkrivanje rekonstruisanog spomen-obilježja palim borcima.

Za sve stanovnike Kantona Sarajevo koji žele prisustvovati manifestaciji na Velikom polju  organizatori su obezbijedili prijevoz autobusima, saopćeno je iz Press službe KS.

Povezane objave

Back to top button