ILIJAŠVIJESTI

PD „Bijambare“ – otvorenje Doma na Krivajevićima do kraja ove godine

U subotu 17. februara 2018. godine  na Planinarskom domu na Krivajevićima održana je redovna izvještajna skupština  Planinarskog društva „Bijambare“ Ilijaš na kojoj je usvojen izvještaj o radu i poslovanju za 2017. godinu, kao i plan sa finansijskim planom za 2018. godinu.

Tim povodom u programu Radio Ilijaša gostovao je predsjednik Upravnog odbora PD „Bijambare“  Mirsad Kustura koji je kazao da su svi  planovi ispunjeni, a  članovi su najzadovoljniji ostvarenim ciljevima: omasovljenjem , promocijom planinarstva i ekologije među najmlađim, organizacijom edukaciono-rekreativnih izleta na Smetove, Pogorelicu i na Krivajeviće, kao i  urađenim građevinskim radovima koji se privode kraju na Domu Krivajevići.

-U 2018. godini i dalje je cilj omasovljenje, edukacija i rekreacija, a najviše obezbjeđenje sredstava za završetak radova na  Planinarskom domu Krivajevići gdje smo ove godine kroz donacije planirali obezbjediti 10 hiljada KM, a kroz projekte dodatnih 10 hiljada maraka, već je spreman projekat grijanja koji ćemo aplicirati kantonalnom ministarstvu, kao što smo prije nekoliko godini aplicirali za projekat termo fasade. Također, u saradnji sa JU Zaštićena prirodna područja KS organizirat ćemo igre na otvorenom naših članova. Tradicionalno za „Ilijaške dane“ organizirat ćemo planinarski pohod stazama boraca iz Odbrambeno-oslobodilačkog rata ‘92.-95. godina, kazao je ovom prilikom Kustura.

On je istaknuo i izuzetnu saradnju sa lokalnom zajednicom, razumijevanje i podršku Općine Ilijaš za projekte PD „Bijambare“.  I na ovoj sjednici dodijeljene su zahvalnice članovima koji su doprinijeli  uspjehu u radu PD „Bijambare“ i ostvarenim rezultatima, a zahvalnice su dobili: načelnik Općine Ilijaš Akif  Fazlić, član i bivši načelnik Nusret Mašić, direktor JP „Sarajevo-šume“  Nermin Demirović, te dugogodišnji članovi seniori PD „Bijambare Šahin Kulić i Meho Džindo.

Povezane objave

Back to top button