Pionirska dolina i zoo vrt sutra u 8 sati počinje sa radom i otvora ponovo svoje kapije za sve posjetioce. Nakon što je 18. marta zatvorila svoje kapije zbog pandemije koronavirusa, nakon gotovo dva mjeseca stekli su se uslovi i shodno odlukama Kriznih štabova od sutra ponovo postaje mjesto dječije graje i igre, edukacije, šetnje i uživanja u prirodnom ambijentu.

– Pionirska dolina i zoo vrt radit će svaki dan od 8 do 20 sati. Posjetioci će na raspolaganju imati sve sadržaje koje nudi ovaj rekreativno zabavni centar udaljen svega dva kilometra od strogog centra grada, ali moraju se strogo pridržavati propisanih mjera zaštite od koronavirusa. Svi posjetioci obavezni su nositi zaštitne maske, upotrebljavati dezo barijeru na ulazu za obuću i dječija kolica, držati socijalnu distancu i ne dolaziti u grupama većim od pet članova, te izbjegavati veća okupljanja u samom prostoru – saopćili su iz ovog Pionirske doline.

Na ulasku u prostor Pionirske doline uskoro će biti postavljen i tunel za dezinfekciju svih koji ulaze u prostor. Početkom sedmice u potpunosti su dezinficirane sve površine, među kojima dječija igrališta, staza za šetnju, mostovi te sve nastambe i njihovi otvoreni dijelovi.

– Dvomjesečna pauza u Pionirskoj dolini vrijeme je kada su u zoološkom vrtu rođeni mnogi mladunci, urađena su dva vještačka jezera, izgrađeni novi cvjetni dekori, urađena zaštitna ograda uz obalu Koševskog potoka, a iduće sedmice i cvjetne gredice uz staze za šetnju dobit će novo sezonsko cvijeće. Puno je noviteta da nas posjetite, stoga svim posjetiocima upućujemo najsrdačniju dobrodošlicu – stoji u saopćenju.

Svi posjetioci obavezni su nositi zaštitne maske, upotrebljavati dezo barijeru na ulazu za obuću i dječija kolica.

 

Izvor.avaz.ba

Share.

Comments are closed.